El CDR organitza mobilitzacions diàries en resposta a la sentència del procés

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

De vuit a dos quarts de nou del vespre de dimarts desenes de persones, 170 segons dades de l’Ajuntament, han tallat l’avinguda Francesc Macià i posteriorment la cruïlla entre aquesta via i la rambla del Celler en el marc de les mobilitzacions en resposta de la sentència del judici del procés. Aquesta ha estat la primera de les mobilitzacions d’una convocatòria diària que fa el CDR local, tal com han decidit en l’assemblea que ha precedit l’acció.

El tall ha dificultat la circulació de dues de les principals artèries de la ciutat, obligant la Policia Local a actuar, que ha permès els vehicles fer la volta travessant l’avinguda pel mig per tal de reordenar el trànsit. Els manifestants han pactat mantenir l’acció fins dos quarts de nou, permetent així que els agents hagin efectuat cap identificació ni hagin necessitat el suport dels Mossos d’Esquadra.

Mentre el col·lapse ha afectat des de Coll Favà a la cruïlla de l’avinguda Francesc Macià amb el carrer de la creu i des de la rambla del Celler fins aquest punt en direcció contrària i posteriorment des de l’avinguda Torreblanca fins a l’avinguda Francesc Macià, diversos conductors i vianants han discutit amb els manifestants, instant-los a aturar la mobilització cridant a la “llibertatˮ de la resta. Els manifestants, però, han preferit seguir cantant proclames en defensa de l’alliberament dels presos i evitar discussions.

D’ara endavant el CDR cada dia farà una acció mentre prepara un comunicat que refermi allò que ja va llegir en la manifestació del migdia de la vaga general del 18 d’octubre: instar el PSC a posicionar-s’hi en contra de la repressió i de la sentència tant a nivell local com en la resta de municipis i institucions on han pactat amb partits independentistes. En cas que els socialistes no es posicionin, no descarten augmentar la pressió durant la setmana vinent amb la convocatòria d’una manifestació.

El col·lectiu no concreta de moment ni la ubicació dels talls, ni la manifestació ni altres possibles accions que han recollit en les assemblees dels darrers dies perquè resta a l’espera de parlar amb la resta d’entitats i partits independentistes. El que tenen clar és que enmig d’un context polític com l’actual cal augmentar les mobilitzacions més enllà de Barcelona i per això aposten per intentar una acció diària.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article