Nou projecte al CRAE Lledoners: el gènere i els estereotips

per CRAE Lledoners

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

elCugatenc ha cedit aquest espai al Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) Lledoners de Sant Cugat, que forma part de la Fundació Mercè Fontanilles, per donar a conèixer la seva feina i els reptes als quals s’enfronten els joves que hi resideixen. Aquí trobaràs tots els articles de la col·laboració.

Des del CRAE Lledoners iniciem un nou projecte per a conversar i reflexionar amb els joves del centre aspectes com: el gènere, les noves masculinitats, les relacions de poder, la discriminació i l’amor propi.

Aquest pla comença aquest mes de novembre i serà possible gràcies a la col·laboració que hem iniciat amb la Raquel Andras, veïna del barri, educadora social i membre de la Fundació Indera que serà la persona que impartirà les sessions.

L’objectiu general és que els joves prenguin consciència de diferents aspectes relacionats amb les discriminacions per raó de gènere i els estereotips associats a aquests. De manera que es fomenti una educació i una actitud pro-equitat al centre.

Respecte als objectius específics s’introduiran una sèrie de tècniques i de recursos per a guiar-los en la presa de consciència sobre diferents temes proposats.

També, s’hi introduiran eines per augmentar l’amor propi a través de l’establiment d’una relació amb el mateix cos des de l’auto-cura.

A més, s’incrementarà el grau de consciència sobre la normalització d’actituds i assetjaments sexistes, ampliant el nivell de consciència per eradicar aquests comportaments i aprendre’n de nous.

Es treballarà de forma interactiva entre totes les persones participants, amb moments de presentacions, de conversa, de demostracions, de pràctiques del que s'ha après i de síntesi.

Aquest projecte és un instrument per a començar a revertir les actituds sexistes imperants, per tal que ajudin al jovent a utilitzar expressions equitatives, tinguin recursos que els permeti aprendre de si mateixos i puguin aplicar-ho en les seves relacions i en les seves vides.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article