MINUT A MINUT: Eleccions generals 10N

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge: Jordi Pascual

Durant el dia d’avui se celebren les eleccions al Congrés i el Senat. Les persones empadronades a Sant Cugat poden optar per 19 candidatures. Els col·legis electorals obren a les 9 del matí i tanquen a les 8 del vespre. Fem seguiment de la jornada al nostre Twitter.

22:50h. Acaba l'escrutini del Congrés. ERC-Sobiranistes guanya les eleccions a Sant Cugat

Acabat l'escrutini del Congrés, ERC-Sobiranistes esdevé el partit guanyador de les eleccions a Sant Cugat amb un 23,33% dels vots. La participació s'ha situat en un 79,61%.

22:10h. Es consoliden les posicions amb més d'un 75% escrutat

21:55h. Més d'un 50% escrutat i PSC i Catalunya en Comú Podem es debaten la tercera posició a la ciutat

21:45h. Primers resultats

Així es dibuixa el resultat electoral a Sant Cugat. Passat el 30% escrutat, es mouen els percentatges però no les posicions.

21h. Una jornada sense incidents, segons el govern

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i el tinent d'alcade Pere Soler han explicar després del tancament dels col·legis electorals que la jornada s'ha desenvolupat sense incidents a la ciutat. Expliquen que malgrat això revisaran els tres nous col·legis electorals de cara a propers comicis.

20h. Tanquen els col·legis i comença el recompte

Sense cap incident i amb poca afluència de votants durant la darrera hora, els col·legis electorals han tancat a les 20h. Comença el recompte. A les 21h. l'alcaldessa farà una valoració de la jornada electoral.

18h. Es confirma la davallada de participació en el segon avançament

Un 64,33% de les persones cridades a votar han acudit a les urnes fins a les 18h. El segon avançament confirma la davallada respecte al 28A que ja s'apuntava en l'avançament de les 14h. Ara la diferència respecte a l'abril és de 3,74 punts. A les 20h. tanquen els col·legis electorals per començar el recompte.

14h. La participació cau 3,5 punts respecte al 28A

El primer avançament de participació dibuixa una davallada respecte al 28A. 3,5 punts menys que deixen Sant Cugat amb un 40,87% de participació a les 14h. Els apoderats dels col·legis electorals expliquen que a excepció d'alguna mesa puntual, la davallada ha estat evident durant tot el matí amb poca afluència de gent i un petit repunt al migdia.

9h. Obertura dels col·legis

Amb poques cues però alguns votants esperant, a les 9 del matí s'han obert els col·legis electorals a Sant Cugat sense cap incidència, segons informa l'Ajuntament. Amb les paperetes disposades, apoderats, meses constituïdes i prop de 200 treballadors municipals vetllant per la jornada electoral, hi ha hagut normalitat també als tres nous col·legis electorals (34 en total): el Club Muntanyenc, la Llar d'Avis de la Parròquia i l'Escola Oficial d'Idiomes. A primera hora els membres de les meses han rebut una nota informativa en què s'indica que tot i que les paperetes del PP estan només en castellà són igual de vàlides que la resta.

Prèvia

Al 10N podran votar 61.934 persones a Sant Cugat. En total hi ha 34 col·legis electorals amb l’estrena de tres: el Club Muntanyenc, la Llar d’avis de la Parròquia i l’Escola Oficial d’Idiomes. Això suposa que dues meses de la Casa de Cultura passen al Club Muntanyenc, tres del Joan Maragall a la Llar d’avis i dues del Collserola a l’Escola Oficial. Pots conèixer el col·legi electoral en què tens dret a vot a través de la targeta censal que la Delegació de Govern envia a casa, als mapes de l’Ajuntament (pdf i interactiu) o introduint el teu DNI al cercador del web municipal.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article