La Unió té nou calendari: retorn de les seccions al febrer i teatre al 2021

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Al desembre l’empresa constructora entregarà les claus del nou edifici de la Unió Santcugatenca a l’Ajuntament. Paral·lelament, GTT Gebinete Técnico de Telecomunicaciones, que ha guanyat un dels lots (per 20.000 euros amb IVA) del concurs per adquirir el mobiliari, i una empresa que encara no ha formalitzat el contracte prepararan el material que l’equiparà. Segons ha explicat la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, a una reunió amb socis de la Unió aquest dimarts a la tarda a la Casa de Cultura, es preveu que al febrer les seccions puguin tornar a l’edifici i que entre el març i l’abril hi puguin començar les activitats.

Però la Unió no estarà acabada. El teatre i l’escenari que s’instal·larà a la sala Clavé no estaran enllestits segurament fins els primers mesos del 2021 ja que tot just ara es prepara el projecte escenotècnic sobre el qual s’haurà de fer la licitació de les obres. Aquesta actuació serà complementària i no aturarà la resta d’activitats que les seccions facin a l’edifici, explica la tinenta d’alcalde.

El bar també va lligat a les obres del teatre i, tot i haver un compromís de tornada dels antics explotadors de l’activitat, la decisió final recaurà sobre el Consorci participat per l’Ajuntament i per l’entitat. D’aquest òrgan també es despendrà el Pla d’Usos que ha de determinar com serà el funcionament de l’edifici i la relació entre la Unió, les seves seccions i la programació municipal. Aquest és un propòsit que, lamenta el president de l’entitat, David Pujol, s’hauria d’haver parlat en paral·lel al tràmit de les obres però que l’absència de reunions entre el 2015 i el 2018 va impedir.

Madrona diu que el retard de 14 mesos respecte al calendari previst inicialment es deu, sobretot, a l’emissió d’informes per part de la intervenció i secretaria de l’Ajuntament demanant la contractació de les obres en diversos concursos públics. Això ha fet que en lloc d’un únic projecte i unes úniques obres, s’hagin hagut de separar els tràmits fins fer quatre licitacions amb el seu corresponent tràmit administratiu.

Ara mateix cal resoldre el pagament de 800.000 euros de sobrecost per modificacions durant la construcció. Per a aquest propòsit també cal que la intervenció i la secretaria donin el vist i plau. Madrona espera que el pagament es pugui efectuar al desembre. També cal tancar el contracte amb Endesa com a empresa subministradora d’energia, que ha de fer un canvi al transformador elèctric.

Funcionament i activitat a decidir pel Consorci

Mentre sembla que l’atzucac de les obres ja ha trobat solució, el proper Ple haurà de designar els nous representants polítics al Consorci que gestionarà el nou edifici de la Unió. És en aquest marc on s’hauran de posar les bases del nou funcionament, permetent que l’entitat faci ús preferent del teatre i autogestioni els espais que li seran propis però, alhora, marcant temes que estan en l’aire com ara el taquillatge o l’ús d’espais per a activitats d’altres entitats o promogudes per l’Ajuntament.

Madrona explica que el nou edifici no només tindrà el teatre com a espai de programació sinó que la sala Clavé també esdevindrà un bon espai on fer tot tipus d’activitats. En cap dels dos casos la Unió haurà de pagar per fer-ne ús. Un cop determinats els detalls del funcionament i la distribució de responsabilitat el seguiment més quotidià vindrà marcat per la figura d’un gerent, un tècnic i un programador.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article