El Consell de Barri de Mira-sol ja ha posat fil a l’agulla

per Clàudia Bell Ca...

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Cedida

Aquest dijous al vespre, amb la presència de l’alcaldessa, Mireia Ingla, i el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, s’ha constituït el Consell de Barri de Mira-sol. Amb la constitució d’aquest cinquè Consell de Barri es segueix treballant per tal que l’existència d’un sisè consell a la ciutat sigui una realitat.

L’objectiu de l’Ajuntament és que els consells de barri quedin repartits de manera que es conservin els històrics (la Floresta, les Planes i Mira-sol) i crear-ne un de nou al Centre, mantenint el de Centre Oest i reduint el de Centre Est. En aquest sentit, només resta la creació del Consell de Barri Centre i la modificació territorial dels consells de barri els existents, que el Consell de Barri de Mira-Sol ha ratificat. D’aquesta manera, el mapa de Consells de Barri quedaria distribuït com es mostra a continuació:

Pel que fa a la primera sessió al Consell de Barri de Mira-Sol, Marco Simarro ha exposat en declaracions a elCugatenc que “aquesta sessió de constitutiva del Consell de Barri de Mira-sol ha estat molt positiva, hi ha hagut molta afluència de persones, entitats i veïns i veïnes que han mostrat certes preocupacions amb alguns projectes que estan pendents i s’han demandat grups de treball específics que ja s’han posat en marxa”.

Durant aquesta primera sessió, els veïns de Mira-sol no han trigat a fer constar la seva queixa al consistori sobre l’aturada del Pla de Millora Urbana de Can Cabassa i la construcció d’habitatges de protecció oficial. De fet, una de les associacions va abandonar el Consell de Barri com a protesta. És un afer que ve de lluny i que va posar en alerta una part dels veïns per la possible construcció d’habitatges públics. Ara resten a l’espera de quina és la proposta política del govern tripartit. 

En aquesta sessió constitutiva s'ha nomenat Pilar Gorina, regidora d’Educació, com a presidenta del Consell i els representants dels grups polítics municipals són: Carme Aznarez Martínez, vocal ERC-MES; Carlota Gómez Picañol, vocal CUP-PC; Francesc Aguilà González, vocal PSC-CP; Joan Puigdomènech i Franquesa, vocal Junts per Sant Cugat i José Miguel Garcia Díez, vocal Ciutadans. Tot i això, no es va nomenar secretaria ni sotspresident ja que no es va presentar ningú al càrrec. Els veïns i veïnes no veuen clara la figura de la secretaria i consideren que aquest càrrec suposa més càrrega de feina pels veïns.

Les entitats que hora d’ara participen al Consell són: l’Associació de Veïns de Sant Joan, l’Associació de Veïns de Can Mates, l’AMPA de l’escola Catalunya, l’Associació de Propietaris i Veïns de Mas Gener, Mira-sol Teatre, Dxoc Teatre, l’Associació Hort de Mira-sol, l’AMPA de l’escola Ciutat d’Alba, Teatre l’ombra, l’Associació de Veïns de Can Cabassa i Mas Gener i el Club de Futbol Mira-sol Baco.

A més, es va informar a la ciutadania dels canals de participació que podran fer servir ja sigui mitjançant les sessions plenàries trimestrals o els canals digitals. Per primera vegada s’ha incorporat el WhatsApp com un dels canals de comunicació amb el veïnat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article