Adjudicat l’enderrocament d’una de les tres cases afectades per la sentència del Suprem a Valldoreix

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Divendres 8 es va determinar que l’empresa d’enderrocs de Gavà Delta Punt 3000 serà l’encarregada d’enderrocar una de les tres cases del carrer Sant Francesc afectades per la sentència emesa pel Tribunal Suprem a l’abril en què es desestimava el recurs presentat a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de l’octubre del 2018 on s’ordenava l’enderrocament dels tres edificis. És un enderrocament que haurà de pagar l’EMD ja que és aquesta administració la que va atorgar la llicència de construcció l’any 2002.

Tal com va explicar elCugatenc –també amb una investigació sobre l’empresari de la constructora–, la sentència del TSJ que queda refermada pel Suprem considera que les construccions són il·legals perquè hi ha tres habitatges fets en una única parcel·la i només se’n podria fer un i, a més, l’habitatge interior no té la façana visible des del carrer i el que consta com a façana és una porta d’accés que no compleix el mínim de 16 metres establerts per la legislació vigent.

Tot i l’ordre d’enderrocar els tres habitatges, l’EMD ha licitat l’enderrocament d’una de les construccions, la interior. L’obra costarà 73.896,97 euros (amb IVA). Al concurs públic hi han participat 14 empreses i Delta Grup 3000 ha estat la guanyadora ja que és la que presentat l’oferta econòmica més barata per a l’administració. El preu era l’únic element que tenia en compte la mesa de contractació.

Durant els propers dies s’haurà de formalitzar el contracte d’unes obres que s’allargaran un mes. En sentències anteriors s’havia proposat que s’enderroqués només una de les construccions com a opció per regularitzar la zona però després de 17 anys de judici, el TSJ i el Suprem ordenen l’enderrocament íntegre.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article