Mocions del Ple de novembre: tribut metropolità, pensió de viduïtat i ajuts per a persones celíaques

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Al Ple de novembre s’han debatut tres mocions a banda de les declaracions ja aprovades a la Junta de Portaveus que pots trobar al recull de punts del govern. També pots llegir la contracrònica del Ple.

L’Ajuntament no demanarà al jutge al tribut metropolità

Només el grup proposant ha votat a favor de la proposta de Junts per Sant Cugat sobre el tribut metropolità vinculat al canvi tarifari del transport que es va començar a cobrar el mes passat. La proposta preveu la petició al jutge la suspensió del tribut i, en cas que no es pugui tirar endavant el contenciós administratiu, posar al servei dels contribuents un mecanisme per “defensar-se d’aquesta arbitrarietatˮ. La proposta també recull la millora dels instruments de suport a famílies amb dificultats de fer front a les despeses de l’habitatge, activar un pla de compensació al petit comerç afectat pel tribut i instar a l’AMB a fer un informe de quan es pot carregar el tribut al lloguer, entre d’altres. El govern diu que hi ha mesures correctores per evitar algunes de les desviacions criticades pel grup proposant i defensen que ha estat la seva negociació la que ha permès una rebaixa de més de dos milions respecte al que s’havia previst inicialment. Ciutadans, que s’ha abstingut, considera que Junts hauria de fer aquesta petició directament a l’AMB, on s’ha pres la decisió i tenen més capacitat d’incidència des del govern.

Igualtat de tracte entre les parelles de fet i els matrimonis en l’accés a la pensió de viduïtat

Tots els grups han votat a favor de la proposta de Ciutadans, convertint-la en institucional, per defensar la igualtat de tracte en l’accés a la pensió de viduïtat de les parelles de fet i els matrimonis. La moció proposa demanar al govern espanyol la modificació del Reial Decret Legislatiu 8/2015 per equiparar els drets d’accés. Tamb´e es demana que en un termini màxim d’un any s’aprovi un projecte de llei de parelles de fet per tal d’incorporar-les al codi civil.

Ajuts per a persones celíaques

En forma de moció institucional, presentada inicialment per Ciutadans, tots els grups s’han posat d’acord en la proposta pel reconeixement, ajuts i benestar social de les persones afectades per la malaltia celíaca. La moció demana que cada 16 de maig, dia internacional de la celiaquia, es faci una campanya de sensibilització i informació, donar suport a la resolució del Parlament per millorar la qualitat de vida dels celíacs, conscienciar de les al·lèrgies alimentàries, promoure campanyes en els sectors implicats en l’alimentació i la restauració, millorar els ajuts als serveis socials, recollir informació sobre els establiments acreditats per l’Associació de Celíacs de Catalunya, incorporar al web municipal enllaços a associacions i entitats de l’àmbit de la celiaquia, instar al govern espanyol a donar ajuts econòmics directes i indirectes i sol·licitar una subvenció a la Diputació per donar compliment als acords de la proposta.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article