Ple de novembre a l’EMD: Castell de Canals, murals i Casalet

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Quatre mocions han protagonitzat la sessió ordinària de la Junta de Veïns a Valldoreix tot i que, entre d’altres, també s’ha adjudicat l’explotació del bar del Casal de Cultura després del tancament del Casalet. A continuació els principals punts debatuts al Ple.

El debat sobre un Pla de Mobilitat valldoreixenc haurà d’esperar

La CUP-PC, ERC-MES i PSC han retirat la seva moció per realitzar un Pla de Mobilitat Integral de Valldoreix. Aquest document, que segons la proposta s’hauria d’enllestir abans del 2021, ha de tenir en compte els projectes i problemàtiques vigents com ara la centralitat o l’accés de la vila des de Can Cadena. Es demana que el pla s’elabori a través de participació ciutadana. La moció recull els primers passos a fer i també proposa una trobada amb l’Ajuntament per tal de fer una modificació del Pla General Metropolità a l’àmbit de la Colònia Montserrat. Havien presentat uns canvis d’urgència que no han estat acceptats i per això han esperat a presentar novament la moció al Ple següent.

Compromís per seguir la rehabilitació del Castell de Canals

Tots els grups han votat a favor de la proposta de la CUP-PC per incloure al pressupost del 2020 la partida necessària per continuar els treballs arqueològics i de restauració del Castell de Canals seguint les fases recollides al Pla Director (etapa 2 i 3).

No hi haurà cartelleres per a les entitats

El grup proposant, ERC-MES i PSC han votat a favor de la proposta de la CUP-PC per instal·lar cartelleres públiques perquè les entitats puguin anunciar les seves activitats. Es proposa debatre les ubicacions entre govern i oposició i, a partir de l’acord, determinar quina és la partida econòmica a destinar-hi. El govern ha rebutjat la proposta dient que cal apostar per la digitalització mentre Ciutadans ha optat pel vot contrari al·legant el cost que tindria aquesta mesura tal com es plantejava als atesos de la proposta (14 cartelleres).

Murals a parets públiques

Tots els grups excepte Ciutadans (que ha votat en contra) han votat a favor de la proposta d’ERC-MES i la CUP-PC perquè l’EMD debati amb els agents socials interessats quines parets públiques es poden cedir per fer murals, quin tipus de pintades fer i establir-hi criteris de rotació. Es proposa que s’apliqui en menys de mig any i que se’n faci un seguiment per repintar les parets quan s’escaigui. Es proposa també una formació d’art mural oberta a la ciutadania durant el 2020.

Modificació pressupostària centrada en el manteniment

El govern (Junts per Sant Cugat Valldoreix) i el PSC han votat a favor d’una modificació pressupostària que treu 6.5000 euros de convenis amb entitats i gairebé 160.000 del romanent per a despeses i les aplica en diverses partides, la majoria d’elles de manteniment. Les més gran són: 45.000 euros per al manteniment de l’enllumenat públic, 10.000 per al manteniment general de carrers, 24.000 per al manteniment de clavegueram i correctiu, 45.000 per a la col·locació de 25 quadres del sistema de telegestió de l’enllumenat públic i 20.000 per a l’estabilització d’un talús a la riera de Can Nonell al seu pas pel pont del passeig del Nard. La resta de partits s’hi han abstingut.

L’empresa Jumila 8 SPC gestionarà l’antic Casalet

Tots els grups han votat a favor de l’adjudicació de la gestió del bar del Casal de Cultura a l’empresa Jumila 8 SPC, actual propietària del restaurant Foodies a la rambla Jacint Verdaguer. És l’empresa que ha obtingut la major puntuació (93,60%) en un concurs públic en què el 51% de la puntuació depenia de la millora del cànon i de les tarifes oferides i els punts restants depenien del projecte sociocultural, de la descripció de l’equip professional, a l’ampliació de l’horari mínim extablert, de les mesures de gestió mediambientals, del mobiliari, equips i maquinària, de les obres i de la proposta de menús i plats de la carta. Hi han participat cinc empreses, una de les quals ha estat exclosa.

Susana Herrada, representant de l’EMD al Teatre-Auditori

Tots els grups excepte Ciutadans (que s’ha abstingut) han votat a favor que la vocal de govern Susana Herrada esdevingui la representant de l’EMD a l’Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural, és a dir, l’encarregat de la gestió de les biblioteques i del Teatre-Auditori.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article