L’Ajuntament presenta el Pla de Govern 2019-2023

per Clàudia Bell Ca...

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografia: Clàudia Bell

L’equip de Govern encapçalat per l’alcaldessa Mireia Ingla (ERC-MES), el tinent d’alcaldia Pere Soler (PSC) i la tinenta d’alcaldia Núria Gibert (CUP-PC) ha presentat el Pla de Govern que desenvoluparan d’enguany fins al final del mandat al 2023. Conscient de la tardança en la presentació del Pla de Govern ―sobretot per la campanya i eleccions del 9N―, Mireia Ingla ha exposat que està dissenyat per tal de fer front a les necessitats presents de la ciutadania i, alhora, encarar les necessitats del futur i, per tant, busca una planificació íntegra de la ciutat: “Aquest govern té la voluntat de planificar el futur immediat i no governar simplement per fer mandat, sinó anar més enllà, i veure on volem anar a mig termini”, afirmava. 

El Pla de Govern està estructurat a partir d’uns objectius per cada àmbit del consistori i, alhora inclou les inversions contemplades tant per cada àmbit com territorialment, és a dir, per barris. L’equip de govern disposa d’un pressupost total de 600 milions d’euros per a gestionar en els quatre anys de legislatura, dels quals la major partida pressupostària ―un 10% del pressupost, equivalent a 60 milions d’euros― es destinarà a polítiques socials. En concret, un mínim de 16 milions d’euros es dedicaran a polítiques d’habitatge, àmbit que tant Ingla, com Soler com Gibert han subratllat com a punt clau. En aquest sentit, Gibert ha exposat que han creat “un pacte social que té la missió i el repte de fer canviar els drets socials d’una perspectiva assistencial, gairebé caritativa, i portar-los cap a l’empoderament de les persones”.

Entre els punts que recull el Pla de Govern destaca la creació d’un Pla contra l’Emergència Climàtica en termes de medi ambient, la creació d’una subcomissaria de Policia Local i de la figura del sereno pel que fa a seguretat, la creació d’un nou Pla de Mobilitat, la implementació de la tarifació social o la creació d’una nova Oficina Local d’Habitatge. 

Pel que fa a les demandes de la ciutadania, el consistori treballarà per finalitzar el projecte de la Mirada, que espera una solució urgent. El govern també s’ha compromès a posar en funcionament la Unió Santcugatenca, que ja té les seves instal·lacions gairebé a punt i l’obertura de les seves portes és cada vegada més a prop. En aquesta línia, l’equip de govern ha anunciat inversions respecte la tan demandada sala de concerts sobre la qual no n’han pogut definir ubicació: “Volem que hi hagi una sala de concerts on hi hagi música en directe però l’emplaçament d’aquesta encara no la podem dir, tan bon punt ho sapiguem us ho farem saber”, afegia Gibert.  

L’alcaldessa ha volgut fer palès que el consistori està treballant en el Pla d’Acció Municipal (PAM) que desenvoluparà i desgranarà el Pla de Govern. La confecció del PAM inclourà un procés participatiu que es vehicularà a través del portal www.decidim.santcugat.cat per recollir les propostes i suggeriments de la ciutadania. L’objectiu és aprovar-lo en els propers sis mesos.

Finalment, hi ha hagut un petit comentari en referència al conflicte de Torre Negra, sobre el qual l’equip de Govern no s’ha volgut pronunciar argumentant que és un problema que es troba en mans de la justícia i que, fins que no hi hagi més novetats per part dels tribunals, prefereixen ser prudents. 

Si voleu accedir al Pla de Govern presentat pel Govern, feu click a aquest enllaç

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article