Sis clubs per al primer campus i colònies multientitats esportives

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge: Paidos

El Qbasket, l’Handbol Sant Cugat, el Club de Karate, el Club de Voleibol, la UESC i la Unió Ciclista s’han posat d’acord amb Paidos, entitat de lleure educatiu, per organitzar la primera edició de campus i colònies multientitats. La iniciativa, que resta oberta perquè se sumin més entitats de cara a edicions properes, és el resultat de l’evolució de les sinergies que ja s’havien donat entre aquestes entitats durant els darrers anys.

Ara per ara pren la forma de dues propostes. D’una banda, el campus, que se celebra del 23 de desembre al 3 de gener a l’escola Joan Maragall. En aquest espai els infants podran practivar bàsquet, tennis taula, handbol, karate voleibol i ciclisme. Cada entitat aportarà la coordinació tècnica del seu esport, així com el personal tècnic propi, prioritzant aquell que ja té contacte habitual amb la pràctica esportiva a les escoles. La coordinació pedagògica i funcional l’aportarà Paidos, així com els serveis complementaris.

D’altra, les colònies d’estiu, del 13 al 18 de juliol, a la casa de colònies El Company, a Vilanova de Sau. Es faran activitats esportives d’handbol, karate, bàsquet i voleibol. Un dels dies es destinarà a fer ruta de BTT. A més, hi haurà activitats de lleure i un dia de trobada amb les famílies. De nou, les entitats esportives aportaran persones per a l’equip multidisciplinari i Paidos s’encarregarà de la direcció de les colònies.

La proposta, defensen els impulsors, suposa un pas més per demostrar que la col·laboració entre entitats és necessària i possible. La idea pretén visibilitzar les entitats, motivar la pràctica poliesportiva, aconseguir un model de cooperació entre agents implicats en l’esport i el lleure, mostrar la capacitat organitzativa conjunta, fomentar una proposta que prioritzi els aspectes educatius sobre els competitius i donar a conèixer el teixit esportiu de la ciutat.

“Els esports es comuniquen perquè el seu sentit és comúˮ, defensa el president de la Coordinadora d’Entitats Esportives i membre de la Unió Ciclista, Rafael Robledo, “aquesta és una aposta positiva per a la ciutat, per als clubs i per als infants que s’hi apuntinˮ. El president també diu que la proposta arriba en un moment de canvi a l’Ajuntament davant la possibilitat d’un esport escolar organitzat per les entitats i amb modalitat interdisciplinària.

Aquest va ser un debat que va sorgir durant el mandat passat davant la possible reestructuració de l’Oficina Municipal de l’Esport per a Tothom (OMET) sense acabar de tancar-se cap acord. Algunes AFA/AMPA van arribar a rebre propostes de conveni perquè s’encarreguessin de les extraescolars amb contacte amb les entitats i procurant l’autofinançament. El mateix Robledo va explicar a principis de mandat a aquest diari que la decisió encara no s’havia pres però que, de moment, es mantenia oberta la porta a les entitats: “Cal més participació de les entitats, que també han de tenir més responsabilitat en l’esport escolar dins del context de l’OMETˮ.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article