Lluita i esperança, a l’exposició ‘El color de la ira i la revolta’ de Mariano Martínez

per Clara Ontañón

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Clara Ontañón

El santcugatenc Mariano Martínez ha inaugurat aquest dimecres l’exposició El color de la ira i la revolta al Centre d’Art Maristany. L’autor del poemari Voces de revuelta [Descontrol, 2018] mostra per primera vegada al públic la seva obra pictòrica amb retrats, bodegons, escultures i textos poètics. Martínez ha fet èmfasi que totes les seves creacions mantenen el mateix esperit de “lluita i esperança”. El color de la ira i la revolta ha sorgit de la convocatòria Les Lleixes del CAM i es podrà visitar fins al 18 de gener.

L’autor ha estat alumne del Centre d’Art Maristany durant el darrer any i mig, tot i que ja s’havia acostat a la pintura molts anys abans. “Quan estàs en un moment vital de maduresa i tens l’ajuda dels professors pots experimentar i trobar el teu estil més personal”, declara.

Martínez ha confessat que en el moment en què els professors el van animar a dibuixar un cos humà “sense adonar-me em va sortir una figura amb un còctel Molotov a la mà”. De seguida va començar a representar escenes de desigualtat social i de protesta, com persones indigents i manifestants cremant contenidors. “Vaig notar que la paleta i el color estaven substituint la paraula”, apunta, “el que estava pintant era el mateix de què havia escrit dos anys abans en el poemari”.

A la sala presideix un dels seus textos Podría escribir poemas de amor on es troben els versos “cantaré al obrero encapuchado que levanta piquetes, la mano que levanta la pancarta” . Durant la presentació el professor del Centre Art Maristany Marc Badia ha valorat l’obra de Mariano Martínez declarant que “no és ser només un acte de resistència, sinó la possibilitat d’un altre lloc”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article