El Ple extraordinari va costar 3.855,95 euros en dietes i no entre 5.000 i 10.000 euros

per Jordi Pascual

Sant Cugat Fake News

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Sant Cugat Fake News és una secció que tracta d’ampliar i/o desmentir notícies, declaracions i informacions virals referents a la ciutat que o bé són falses o poden ser malinterpretades per manca de context o seguiment de l’afer que expliquen.

Dilluns passat l’Ajuntament va convocar un Ple extraordinari per debatre dues mocions a propòsit de les resolucions de la Junta Electoral Central sobre Quim Torra i Oriol Junqueras. Finalment es va aprovar la moció presentada pels partits independentistes a proposta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) en què es reivindicava Torra com a president i s’instava a reconèixer Junqueras com a eurodiputat.

Més enllà del contingut del Ple, la convocatòria extraordinària va ser criticada pel PSC i per Ciutadans. El portaveu socialista, Pere Soler, va dir en la sessió que el debat hauria pogut esperar a la següent sessió ordinària, que se celebrarà el 27 de gener, però, veient que s’havia convocat, no defugirien del debat i per això van presentar la seva pròpia moció.

El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, va anunciar que els tres regidors del grup municipal no acudirien al Ple ja que el qualificaven de malbaratament de diners públics. En la roda de premsa en què va fer l’anunci va assegurar que la convocatòria extraordinària suposava entre 5.000 i 10.000 euros de despesa extra entre dietes dels regidors, hores extra i consums.

Posteriorment, en un article al TOT Sant Cugat, va assegurar: “Sàpiguen que una Junta de Portaveus reporta als regidors 363,28€ i un Ple, 518,98€ˮ. En aquest escrit quantificava la despesa en 6.000 euros. En cas d’incloure “costos addicionals de personal, instal·lacions... pot arribar als 10.000 € ¿política o negoci?ˮ

Segons la taula retributiva aprovada a principi de mandat i ratificada en cada modificació de dedicació dels membres del govern –la darrera al novembre–, cap dels regidors amb dedicació a l’Ajuntament cobra dietes. D’aquesta manera, cap membre del govern ha estat retribuït de més per l’assistència al Ple, com tampoc ho ha estat la regidora de Junts per Sant Cugat Cristina Paraira –acollida a una dedicació exclusiva– ni la seva portaveu, Carmela Fortuny, que ha renunciat a qualsevol retribució municipal per cobrar com a vicepresidenta segona de la Diputació.

A més, la dieta per assistència a un Ple extraordinari és de 550,85 euros i no de 518,98. Això significa que només set dels 22 regidors que van acudir al Ple van ser indemnitzats per l’assistència, suposant un total de 3.855,95 euros per a l’erari públic –en cas que haguessin acudit els tres regidors de Ciutadans, la despesa hauria estat 1.652,55 euros més elevada.

Cap dels portaveus que van acudir al Ple poden cobrar dietes per l’assistència a la Junta de Portaveus perquè ja tenen un contracte amb l’administració així que només Ciprian cobra per l’assistència a aquestes reunions, un total de 357,03 euros, i no els 363,28 que havia dit a l’article. Per tant, només si els regidors de Ciutadans haguessin acudit al Ple i a la Junta de Portaveus la xifra s’hauria aproximat als 6.000 euros anunciats per Ciprian, amb un total de 5.865,53 euros.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article