El govern defensa la continuïtat dels Tres Tombs davant les crítiques de la PAS i Adopta’ns per incompliment dels protocols

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: PAS

Dues entitats animalistes, la Plataforma Animalista (PAS) i Adopta’ns Sant Cugat, han aixecat la veu per com es va desenvolupar la darrera edició de la rua dels Tres Tombs el diumenge passat. La primera d’elles ha emès un comunicat en què denuncia l’incompliment dels protocols de la Facultat de Veterinària de la UAB i de la Federació Catalana dels Tres Tombs i la segona, tot i que no ha fet comunicat propi, ha explicat a aquest diari que rebutgen qualsevol celebració en què s’utilitzin animals, que també consideren que s’han incomplert els protocols, que la tasca veterinària no va ser l’esperada i, en conseqüència, que se sumen a les queixes de la PAS.

El regidor de Benestar Animal, Francesc Carol, diu que s’ha de posar en valor la implementació dels dos protocols amb mesures com la instal·lació d’abeuradors, l’aturada de la cavalcada al carrer Santiago Rusiñol per tirar sorra al terra moll i l’alteració del recorregut, entre d’altres. Malgrat això, explica que hi ha marge de millora i que ja preveu que s’hauran de proposar més canvis en quant al recorregut i estudiar l’obligatorietat de posar ferradures de goma als cavalls.

Aquests canvis s’hauran de decidir en una taula de treball, que se celebrarà abans i després de cada festivitat amb participació d’animals, on diu que es convidaran les àrees de Cultura i Benestar Animal de l’Ajuntament, la Comissió de les Festes de Sant Antoni i les entitats animalistes. Serà un espai on no només es parlarà de benestar animal sinó també de la resta de millores que pot incorporar la celebració.

La PAS ha criticat, entre d’altres, la funció de la veterinària Anna Vendrell, qui diuen que no va fer totes les revisions corresponents i que va incomplir els protocols també en la caiguda d’un dels èquids a la plaça d’Octavià: “En el carruatge d’aquest cavall, hi havia pujada (des de l’inici de la rua) la veterinària que havia de garantir que cap animal no patia estrès, por, incomoditat ni dolorˮ. L’èquid, a més, va ser aixecat i va seguir a la cavalcada sense ser apartat, tal com recull el protocol de la UAB que s’ha de fer davant “signes de por, incomoditat o dolorˮ.

Carol, però, agraeix la tasca feta per la veterinària, que reconeix que no té cap titulació específica en èquids i que, per tant, en cas que la caiguda hagués estat més greu, s’hauria avisat un altre professional. Considera, però, que sí va realitzar tota la tasca de control i revisió que la PAS denuncia que no es va realitzar. El regidor també recorda que davant la previsió de pluja es va decidir alterar el recorregut i assegura que el cavall que va caure no va prendre mal.

“Els Tres Tombs es continuaran fent perquè és una tradició compatible amb el benestar animalˮ, defensa Carol, responent així no només a les crítiques de la PAS i d’Adopta’ns sinó també al grup d’animalistes que es van manifestar amb pancartes de cartó al carrer Santiago Rusiñol. També es felicita per haver mantingut distància entre la música i els animals i agraeix als agents cívics, Protecció Civil i la Policia Local el control del públic. Recorda que si hagués plogut s’hauria suspès la rua.

La PAS, tal com va advertir abans de la celebració dels Tres Tombs, va acudir a la rua per fer seguiment i documentar situacions que consideren mostres d’incompliment dels protocols. Durant aquesta tasca denuncien que alguns dels participants les van intimidar. Aquestes són algunes de les fotografies que van prendre (amb el motiu pel qual consideren que s’ha incomplert el protocol en cada cas):

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article