Can Cabassa a l'espera

per Clàudia Bell Ca...

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: cedida

“La millora de Can Cabassa l’hem de respectar perquè ha costat molt arribar fins aquí”, així exposava Mireia Ingla en un debat preelectoral de Cugat Mèdia la seva posició sobre un dels temes clau del barri de Mira-sol.

Aquest projecte inclou la construcció de 120 habitatges socials, un espai verd i la millora de la mobilitat i espais del barri de Mira-sol. Vuit mesos després de les eleccions, les associacions de veïns dels barris de Mira-sol ―Can Cabassa, Mas Gener, Sant Joan de Mira-Sol i Can Mates― veuen que el projecte construït entre tots està aturat: “Nosaltres vam fer uns pactes amb l’anterior govern i ara està tot aturat. Em sorprèn que no segueixin un compromís de barri, ens va costar molt posar-nos d’acord”, afirma Josep Lluís Lolo, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Mas Gener. 

Abans d’acabar el mandat, l’equip de govern anterior va signar el Decret d’inici de modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) per assegurar el projecte davant d’un possible canvi de govern. Tot i això, el projecte està en estudi per part de Barcelona Regional ―Agència de Desenvolupament Urbà―. En aquesta línia, Magalí Robin, presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Cabassa, va preguntar al Ple de dilluns sobre la situació de l’estudi i quin paper hi juguen els veïns en aquesta revisió del projecte. “Estan fent una proposta que nosaltres debatrem, el resultat de l’estudi no és vinculant, no s’aplicarà directament, simplement els hem demanat una proposta i després ho treballarem amb els veïns”, va contestar l’alcaldessa, Mireia Ingla.

Les associacions de veïns i veïnes de Mira-sol estan preocupades perquè veuen trontollar un projecte que es va consensuar entre l’Ajuntament i el barri durant quatre anys. Des de l'associació de Can Cabassa consideren que novament s'han trobat amb el mur del silenci, l'opacitat i la manca de transparència, doncs creuen que l'alcaldessa s’ha limitat a afirmar que quan tinguin notícies els informaran, i els fa recordar a aquella vella política de l'“estamos trabajando en ello” o l'“això no toca”, per evitar respondre a les tres preguntes que se li han formulat. I és que no tenen clar que l’actual equip de govern els doni suport: “Al Consell de Barri del mes de desembre, abans de poder intervenir ningú, l’alcaldessa va dir que s’estava estudiant el projecte... però a nosaltres ja ens va dir el regidor Francesc Duch que és un projecte que no els agrada”. Alhora, Magalí Robin destaca la dificultat per parlar amb l’equip de govern i és que exposen que no reben respostes i és poc transparent: “És un govern molt tancat. Sempre ens han rebut i ara és tot un repte”.

D’altra banda, a Can Cabassa també es qüestionen en quina situació es troba el pàrquing provisional ja que esperen que aquest es traslladi darrere de l’Hopsital General, però Pilar Gorina, presidenta del Consell de Barri de Mira-Sol, no sap si serà viable: “A les comissions, Consells de Barris i reunions amb associacions de veïns ja hem dit que de moment s’està treballant en arreglar el pàrquing provisional però no sabem si hi ha opcions de traslladar-lo”.

D’altra banda, també exposen preocupació davant altres projectes del barri que no saben en quina situació estan: “Estem pendent d’altres projectes que s’han quedat en l’aire com el cobriment de la pista poliesportiva de Mas Gener, la instal·lació de pantalles acústiques pel soroll de l’AP-7, la torre d’alta tensió o la millora de la riera”, exposa Josep Lluís Lolo.

La intenció de les associacions de veïns és anar als plens i aconseguir trobar-se amb l’equip de govern: “Anirem als plens, però no a queixar-nos, sinó a que quedi constància de la situació i per preguntar-los quina és la seva proposta de projecte. Hi anirem les quatre associacions de veïns de Mira-sol”.  

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article