El Consell del Centre-Oest estrena seu i es prepara per a la nova distribució territorial

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El regidor socialista Pere Soler s’ha acomiadat com a president del Consell de Barri del Centre-Oest en la darrera sessió de l’antiga distribució territorial. Amb la creació del Consell del Nucli Antic, que estarà presidida per Soler, el Centre-Oest passa a comprendre des de Can Barata fins a Can Trabal i estarà presidit per Francesc Carol (ERC-MES). Tot i que la nova distribució es farà efectiva en la propera trobada dels consells del Nucli Antic i del Centre-Oest, aquest ja ha estrenat la nova seu, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV).

Amb la nova distribució, les entitats que seguiran formant part de l’òrgan de participació del Centre-Oest són: les associacions veïnals de Can Trabal, Volpelleres, Can Barata, Sant Domènech i Can Gatxet, l’ETSAV i les AMPAs i AFAs del Joan Maragall, l’Olivera, la Mirada, el Leonardo da Vinci, l’Angeleta Ferrer i el Ciutat d’Alba.

Entre temes recurrents com ara els problemes de mobilitat al voltant del Mercantic, la mobilitat en patinet, els robatoris –aquest cop a Can Barata i l’entorn de l’Arxiu Nacional– i els sorolls dels Ferrocarrils, la primera sessió de l’any del Centre-Oest ha servit per anunciar la posada en marxa del nou model de pressupost participatiu que, per ara, té forma d’enquesta inicial a través del portal de participació.

A partir d’aquest primer contacte el 26 de febrer es farà una trobada per fer una diagnosi del barri i el 19 de març es presentaran les línies estratègiques que quedaran recollides en un document sobre el qual el govern municipal podrà preveure accions i els veïns fer propostes per al pressupost participatiu. La recollida de propostes serà al maig i al juny se’n farà la validació tècnica, fent que la priorització es faci entre el juliol i el setembre de manera que al novembre es pugui fer la votació ciutadana i al desembre es puguin començar a executar les propostes.

El Centre-Oest disposa biennalment de 200.000 euros per a inversió i 20.000 per a despesa ordinària, unes quantitats comunes a la resta de consells del centre. Alhora, conjuntament amb el Centre-Est i el Nucli Antic haurà d’elegir el destí de 600.000 euros d’inversió i 42.000 de despesa ordinària.

Paral·lelament les entitats han acordat el destí dels 8.000 euros de lliure disposició que encara disposa el consell per a aquest any. S’ha decidit destinat 1.900 euros a la carxofada solidària de l’Associació de Veïns del Centre-Estació, 700 euros a activitats feministes pel 8 de març a càrrec de la Banda, 1.800 euros a pintar la caseta de Fecsa al parc Central a càrrec de la Banda, 550 euros a fer activitats artístiques a la plaça doctor Galtés a càrrec de la Banda i finalment 3.050 euros per fer activitats infantils al barri a càrrec de l’Ateneu.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article