El Centre-Est inicia el tràmit del nou pressupost participatiu i tria el destí de 8.000 euros de despesa ordinària

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La primera sessió de l’any del Consell del Centre-Est ha servit per donar a conèixer el nou funcionament del pressupost participatiu. L’òrgan disposa biennalment de 200.000 euros per a inversió i 20.000 per a despesa ordinària, unes quantitats comunes a la resta de consells del centre. Alhora, conjuntament amb el Centre-Est i el Nucli Antic haurà d’elegir el destí de 600.000 euros d’inversió i 42.000 de despesa ordinària.

Per fer-ho, el proper 25 de febrer s’iniciarà la primera sessió de la diagnosi de barri, que seguirà el 24 de març amb la definició de les línies estratègiques; uns passos que, conjuntament amb l’enquesta en línia que ja s’ha engegat, haurà de servir per definir prioritats tant per a la recollida de propostes com per a accions de govern. Al maig s’iniciarà la recollida de propostes, al juny es far+a la validació tècnica perquè entre juliol i setembre es prioritzin i al novembre es faci la votació ciutadana. L’execució començarà al desembre.

El Consell també ha escollit amb una única abstenció i cap vot contrari el destí dels 8.000 euros de despesa ordinària que s’han reservat per al 2020: Volpelleres Batega (3.250 euros) proposada per l’Associació de Veïns de Volpelleres, tallers infantils a Can Barata (1.500 euros) proposats per l’Associació de Veïns de Can Barata i Viu el Barri (3.250 euros) a proposta de Gilgal Solidari.

Reivindicacions veïnals

El Consell de Barri també ha servit per repassar alguns dels temes que preocupen el veïnat, entre ells la reivindicació de connexió del barri del Monestir amb la resta del municipi i la seva projecció, reivindicada pel galerista Josep Canals, que ha facilitat una proposta a la presidència. Una de les obres que ho hauria de permetre és la vianantització de l’avinguda Cerdanyola, que preocupa el veïnat per la descàrrega dels comerços. També s’ha proposat canviar-li el nom per avinguda del Monestir; temes que Madrona s’ha compromès a transmetre a la resta del govern i comissions corresponents. També diu que s’hi treballa en el projecte del segon tram.

L’òrgan de participació també s’ha compromès a engegar el debat sobre si cal unificar la inauguració de l’avinguda Cerdanyola i dels Jardins del Vallès. Toni Gual, de l’Associació de Comerciants del Monestir, ha reivindicat una inauguració ràpida perquè el retard de les obres ha suposat un repte per al comerç i això podria revertir la situació. El veïnat ha demanat que sigui una festa amb cara i ulls i no un mer tràmit.

Diversos representants veïnals han lamentat els problemes de convivència a la plaça d’en Coll tant pel que fa a baralles i consum d’alcohol al carrer com, en general a tot el barri, per la gestió dels voluminosos. Mireia Gallego, en representació de les famílies de l’institut Pla Farreras, ha demanat que es revisi la llicència del club de cànnabis que hi ha a prop del centre i ha proposat una millora de les voreres i la marquesina d’autobús a l’entorn de l’institut.

Els veïns de Can Barata, que canviaran de Consell, han preguntat per la seguretat al barri i per la construcció de la rotonda d’accés, que el govern diu que es treballa amb la Generalitat. Els veïns de Can Magí també han demanat al govern que els expliqui les al·legacions presentades al Pla Director Urbanístic del Centre Direccional (PDU) de Cerdanyola, un compromís que Madrona ha acceptat. La presidència també ha anunciat que les obres dels Jardins del Vallès acabaran al febrer.

Madrona també ha anunciat que s’ha resolt l’autorització del local per a entitats de salut mental i que estan pendents de contractar els arquitectes que faran la proposta de local per a entitats de malalties neurològiques. Sobre el xalet de la cruïlla entre l’avinguda Cerdanyola i Torreblanca, l’Ajuntament ja és el propietari i es demanarà a l’Àrea Metropolitana que s’encarregui de la rehabilitació.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article