Mocions del Ple de febrer: Ciutat Amiga de la Infància i consultori al Monestir-Sant Francesc

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Dues mocions institucionals i dos dels grups polítics, que han acabat retirades, han marcat el Ple de febrer, amb propostes sobre infància, serveis mèdics, jutjats i Policia Nacional. També pots consultar el recull de punts del govern i llegir la contracrònica del Ple.

Candidatura per revalidar el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància

En forma de moció institucional, el Ple de febrer ha donat el vist i plau a la candidatura per revalidar el títol de Sant Cugat com a Ciutat Amiga de la Infància, una iniciativa d’UNICEF amb la voluntat d’aplicar la Convenció sobre els Drets de l’Infant del 1989. La proposta també demana la col·laboració del comitè per desenvolupar polítiques en favor de la infància a la ciutat.

Unitat política per demanar un consultori amb servei d’infermeria al centre

En forma de moció institucional, proposada inicialment per Junts per Sant Cugat, el Ple ha aprovat treballar amb e Departament de Salut l’obertura d’un consultori al barri del Monestir-Sant Francesc amb servei d’infermeria i medicina general per evitar desplaçaments al CAP Sant Cugat. També es proposa la celebració d’un procés participatiu en el marc de l’elaboració del Pla d’Equipaments 2019-2030 per definir la ubicació d’aquest centre.

Retirada la petició per tenir jutjats a Sant Cugat

Junts per Sant Cugat ha retirat la moció per demanar que Sant Cugat tingui uns jutjats d’instrucció i de primera instància propis. Es demana al govern municipal que faci les gestions corresponents per negociar-ne la implementació i fer trasllat de les converses a l’oposició. Han optat per retirar-la ja que el govern havia presentat unes esmenes en què es parlava d’un nou jutjat al partit judicial i a treballar conjuntament amb l’Ajuntament de Rubí per buscar un emplaçament idoni entre els dos municipis que en farien servei.

Retirada la moció sobre la continuïtat de la Policia Nacional a Sant Cugat

Ciutadans ha retirat la moció per demanar al govern que faci les gestions oportunes durant un temps màxim d’un trimestre per garantir la continuïtat de l’oficina de la Policia Nacional al municipi davant els problemes de l’immoble. També s’insta el Ministeri de l’Interior a preveure la inversió necessària per a un trasllat i a establir una col·laboració amb l’Ajuntament per condicionar les noves instal·lacions. Han optat per la retirada perquè el govern havia presentat esmenes que deien que calia treballar-ho de la mà de la delegació del govern i aprofitar les trobades per abordar la normalització del català en l’administració de l’estat. L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha recriminat Ciutadans la retirada perquè considera que només s’ha fet per l’acord referent a l’idioma.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article