Aprendre a córrer mentre es corre

per Miquel Margalef

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sergi Massot en una excursió per la muntanya. Foto: Sergi Massot 

Sergi Massot és un santcugatenc guia de muntanya i impulsor de l’empresa Córrer i Recórrer. L’entitat, dirigida i impulsada exclusivament per ell, organitza juntament amb l’empresa Camp Base, dues sortides setmanals per aprendre les tècniques per córrer de manera adient. A més, gràcies a l’experiència de Massot, els santcugatencs poden conèixer nous camins de Collserola que no estan marcats ni transitats. L’objectiu és aprendre mentre es coneix l’entorn natural que envolta la ciutat.                       

–  Com se’t va acudir tirar endavant la iniciativa?

Vaig buscar diverses propostes comercials que oferissin entrenament setmanal de muntanya i l’únic que trobava eren propostes per córrer per l’asfalt. No em motivava la idea i per tant vaig decidir muntar la meva pròpia empresa i la primera activitat que tiro endavant és l’entrenament de corredors.

–  Per què tirar endavant una empresa en solitari?

Acabo la meva titulació en guia de muntanya i m’enfronto al món laboral. El mercat és reduït i la possibilitat de trobar algú que em pugui oferir feina també és petita. Per tant, em plantejo tirar endavant l’empresa en solitari. En el meu aprenentatge com a corredor vaig cometre molts errors de novell; mala alimentació, sobrecàrrega, una tècnica dolenta d’entrenament etc. Detalls que es poden solucionar si tens algú que et pot orientar. Vaig presentar la proposta a Camp Base i em van explicar que feia temps que tenien una proposta en ment molt semblant però que per falta de temps no l’havien pogut tira endavant i per tant, va ser fàcil arribar a un acord de col·laboració.

–  Com vas començar a vincular-te amb el món de l’esport?

Per motivacions socials. Els amics i familiar em van anar insistint fins que al final ho vaig provar estrenant-me amb un triatló. No em va agradar gens ni la part nedada ni anar amb bicicleta però sí que vaig trobar una motivació extra en la cursa. A partir d’aquí he anat millorant i les dificultats de l’aprenentatge en solitari m’han fet veure que la iniciativa pot ajudar als novells.

–  Creus que els santcugatencs coneixen poc l’entorn natural que els envolta?

Coneixen poc perquè el còmode és anar per aquells camins que ja estan marcats i preparats. La gent no s’atreveix a córrer per la muntanya si no saps que el camí està molt ben indicat i per tant aquesta via és important per iniciar a la gent. Però a la vegada cal recordar que s’ha de cuidar tot el recorregut i en això estic molt conscienciat. De fet, els amics em diuen Capità Enciam. Sempre insisteixo i persegueixo a la gent perquè reculli tot el material que ha escampat pel bosc.

–  Quines sessions ofereixes ara mateix?

Els dimecres a les 19:30h i dissabte a les 8:30h.

–  En què es diferencien entre elles?

El paquet de les sessions del dimecres duren aproximadament una hora i es basen en un escalfament, inici de l’activitat, l’explicació pràctica i un escalfament final. Acaben sent quatre sessions al mes i una extra. Les quatre primeres es fan totes pels corriols de Collserola i l’última sempre és en un altre lloc i de dia. L’activitat està pensada per intercalar ritmes diferents al llarg del recorregut de tal manera que el grup sempre va junt. A més a mesura que entrenem ensenyo nous camins per Collserola. A més, la base fonamental de l’activitat és fomentar el coneixement de totes les parts pràctiques que envolten el fet de córrer per la muntanya.    

La sessió del dissabte és una iniciació al Trail Running que es basa, també, en l’ensenyament però d’una manera més pausada i tranquil·la. Les dues sessions són en grup, però la dels dissabtes és gratuïta i la de dimecres té un cost de 25€ al mes.

–  Entenc que l’objectiu de totes les activitats és l’ensenyament?

Sí. És aconseguir que totes aquelles persones que vinguin acabin sent autònomes a través del coneixement que els hi he pogut traspassar al llarg de  les sessions. D’aquesta manera ells podran seguir practicant o començar altres activitats. Són sessions que ajuden a preparar un entrenament o activitat. A més, també ens interessa potenciar l’estat físic de la gent.

–  Quan i com s’explica l’ensenyament?

Cada setmana expliquem i donem a conèixer algun àmbit important. Les explicacions es fan mentre fem el recorregut pels corriols del Parc de Collserola, que normalment són camins poc transitats i coneguts i això és un al·licient més.

–  Aquest any La Marató de TV3 està encarat a solucionar l’obesitat i la diabetis. Vosaltres voleu posar el vostre gra de sorra en la causa i estareu present el proper 13 de desembre al Parc de la Pollancreda.

Sí. Córrer i Recórrer i Camp Base farem una activitat, juntament amb les altres associacions que vindran en aquella jornada, per fomentar la vida saludable i trobar l’equilibri entre feina, vida social i salut. Primer farem una xerrada i després una part pràctica d’iniciació al Running.  

–  L’esport està massificat?

Sí i pot arribar a ser un risc. Però no sóc partidari d’adoptar una postura radical que limiti l’accés a la muntanya. S’ha de crear una filosofia de manteniment que ha d’impulsar cadascú. Si ningú dóna exemple, al final la inèrcia acabarà contaminant el medi. Respectar i cuidar la muntanya és el camí.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article