La Xesca denuncia que les detencions de diumenge van ser arbitràries i convoca manifestació

per Clàudia Bell Ca...

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Clàudia Bell

La tarda de diumenge de carnaval va ser de tot, menys tranquil·la. “Les joves de Sant Cugat, de la mà del Casal de Joves La Xesca, vam presentar un nou espai alliberat”, començava a explicar Mar Vidal, membre de  l’assemblea de La Xesca, però la intervenció dels Mossos d’Esquadra va sorprendre l’esdeveniment. La intervenció de la Brigada Mòbil (BRIMO) i les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) va suposar, mitjançant l’ús de la força, un desallotjament exprés i tens i la detenció de quatre persones, de les quals dues han passat la nit en custòdia policial. 

El Casal de Joves La Xesca lamenta els fets ocorreguts. La intenció era presentar un nou projecte d’okupació format per dos espais: la continuïtat del projecte de La Xesca, tot i els diferents avisos de desallotjament ―de fet, el casal està pendent d’una nova data de desallotjament― i, d’altra banda, l’okupació de pisos buits al Carrer Vallès que “únicament servien, com tants altres espais buits de la ciutat, a l’especulació immobiliària”, afegia Francesc Dalmau, membre de l’assemblea de La Xesca. 

Les joves denuncien identificacions, cops i càrregues contra les persones concentrades i exposen que les persones detingudes van ser retingudes abans de qualsevol intent d’identificació, de forma arbitrària: “Neguem que no es vulguessin identificar”, explicava Alba Guerrero, membre també de La Xesca. A més, Vidal ha afegit que hi ha 4 joves amb cops i contusions però que es troben en bon estat.

Dalmau ha exposat que la finalitat última d’aquestes accions és dir “prou” a la manca d’espais autogestionats, al model d’oci consumista, als lloguers abusius, a la dificultat d’emancipació i reclamen que “Sant Cugat ha de deixar de ser només per a rics”. Per fer palès aquestes reivindicacions i en suport del casal de Joves La Xesca convoquen a una manifestació aquest dijous 27 de febrer a les 19h a la Plaça Octavià.

Finalment, l’assemblea de La Xesca ha volgut “agrair a totes les persones que van venir i van resistir, gràcies perquè seguim dempeus i alçades malgrat les càrregues, les detencions i totes les identificacions, seguim vives i amb foc al casal”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article