Els productors agroecològics locals demanen el suport de la ciutadania davant el tancament de les escoles i la restauració

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: l'Ortiga

“Les mesures de contenció del coronavirus han suposat la no celebració de mercats a l’aire lliure i el tancament d’escoles i restauracióˮ, explica Ana Correro, membre de l’associació Arran de Terra, entitat que promou l’agroecologia i la sobirania alimentària a Catalunya, “això ha suposat que molts pagesos no puguin col·locar un producte que ja tenien preparatˮ. Davant aquesta constatació, l’associació ha creat una iniciativa perquè la ciutadania consumeixi aquests productes.

L’objectiu és, d’una banda, aconseguir que totes les iniciatives de producció agroecològica local que necessitin un cop de mà se sumin al llistat de productors que necessiten un cop de mà a través d’aquest formulari. D’altra, la creació d’un llistat de cara a la ciutadania, amb la forma de contacte amb cada productor per tal que la gent opti per consumir de proximitat enmig de la crisi pel COVID-19.

“No només es tracta de fer un cop de mà als nostres productors locals sinó ser conscients que en un moment d’emergència sanitària és molt important menjar sa i de proximitat, assegurant-nos que el producte ha passat per quantes menys mans possibleˮ, posa en valor Correro, que anima la ciutadania no només a consumir en aquests productors locals sinó també a difondre la iniciativa a través de les xarxes socials (aquí el cartell).

L’Ortiga i la Rural, iniciatives santcugatenques

Una de les iniciatives afectades per la crisi del coronavirus és l’Ortiga, iniciativa d’agricultura ecològica i social que treballa a Can Monmany (Valldoreix). Ignasi Sola-Morales, membre d’aquest projecte cooperatiu, explica que faran tot el possible per abastir la ciutadania de fruita i verdura ecològica de proximitat i temporada, tot i que també disposen de carns i altres productes en conserva. Anima la gent a consultar el seu lloc web per fer la comanda.

Davant l’emergència sanitària, Sola-Morales també explica que prendran totes les mesures possibles per evitar el contagi. Això passarà per deixar les caixes a la porta dels clients, evitar entrar en contacte amb ells i portar mascaretes, entre d’altres mesures que puguin implementar per garantir la seguretat de la ciutadania.

La Rural, l’associació de producció primària, educació sociambiental i distribució local a Collserola, Sant Cugat, Vallvidrera, Valldoreix, la Floresta i les Planes, també s’ha sumat a la iniciativa. Víctor de Castro, membre de la Rural, explica que el producte disponible és: bledes, espinacs, apis, alls tendres, coliflors, enciams, cols, remolatxes i porros, a més d’embotit vegà, pa i cosmètica natural.

“Vendrem altres productes de pagesos que estan més al pou que nosaltres perquè la majoria dels seus consumidors eren escolesˮ, explica de Castro, “la comanda es pot fer enviant-nos un correu electrònicˮ. Com l’Ortiga, també tindran en compte les recomanacions de les autoritats per tal d’evitar la propagació del coronavirus.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article