No, la UME no actuarà a Sant Cugat tot i que, amb el suport de la Generalitat, es desinfectaran les residències de gent gran

per Jordi Pascual

Sant Cugat Fake News

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Sant Cugat Fake News és una secció que tracta d’ampliar i/o desmentir notícies, declaracions i informacions virals referents a la ciutat que o bé són falses o poden ser malinterpretades per manca de context o seguiment de l’afer que expliquen.

“L’Exèrcit acudirà en ajuda de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallèsˮ. Així comença una notícia publicada pel diari ABC que, segons ha comprovat aquest diari, no és correcta ja que finalment (segons la informació de la qual disposa el consistori hores d’ara) no serà la Unitat Militar d’Emergències (UME) la que actuarà al municipi. Fonts de la Delegació del Govern a Catalunya expliquen que no totes les peticions d’actuació de la UME que reben acaben responent-se amb l’exèrcit ja que la coordinació entre les administracions permet reorganitzar les accions i optar per altres fórmules.

Fonts de l’Ajuntament expliquen que el consistori va enviar una carta a la Delegació del Govern sol·licitant ajuda per desinfectar les residències de gent gran amb l’objectiu d’utilitzar tots els recursos possibles –propis, de la Generalitat i de l’Estat– per donar resposta a la situació de vulnerabilitat d’aquests centres davant la COVID-19. La decisió de no intervenció de la UME no depèn de l’Ajuntament sinó de la coordinació entre el govern espanyol i la Generalitat.

En aquest sentit, segons confirma el consistori, “a dimarts 31 de març, serà la Generalitat i les empreses contractades per l’Ajuntament les que assumiran la tasca de desinfecció de les residènciesˮ. Encara no poden concretar, però, quines empreses es faran càrrec de la neteja ni quin cost tindrà per al municipi la part que hagi d’assumir el consistori.

Finalment, l’Ajuntament confirma que l’actuació de desinfecció serà a totes les residències de gent gran de la ciutat i es mantindrà paral·lel a les tasques de desinfecció dels espais públics: “El servei de neteja continuarà fent les tasques diàries als exteriors de les residències, així com al carrer i al mobiliari urbà com ve fent des de fa 12 diesˮ.

La Delegació del Govern no concreta l’actuació a Sant Cugat ja que diu que és l’òrgan que ha fet la petició, en aquest cas l’Ajuntament, l’únic que pot informar d’aquests treballs ja que es realitzaran en funció de la seva petició i coordinació amb la Generalitat com a òrgan competent i, si s’escau (en cas d’actuació de la UME), amb el govern espanyol.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article