Les entitats esportives temen per la inestabilitat econòmica i les alteracions del projecte esportiu
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Foto: Tino Rubio
La majoria d’entitats esportives de la ciutat temen que la crisi sanitària de la COVID-19 tindrà efectes sobre el projecte esportiu i l’estabilitat econòmica dels clubs. Així ho ha evidenciat Sant Cugat Creix en una enquesta que han respost 18 de les 25 entitats a les quals han enviat el qüestionari, entre elles la Coordinadora d’Entitats Esportives. Totes elles asseguren que hores d’ara tenen afectacions sobre el projecte esportiu ja que s’han tancat les instal·lacions i s’han aturat les temporades, gairebé totes (16) diuen que ja no tenen estabilitat econòmica i 10 han perdut llocs de treball (generalment entrenadors).
De cara a la temporada vinent només dues de les 18 entitats esperen que es torni a la normalitat mentre la majoria preveuen alteracions de la seva pràctica habitual per la regulació d’activitats en grup, la possible modificació dels accessos a les instal·lacions i les alteracions que puguin sofrir les competicions. Alhora, la majoria de les entitats afectades aposten per crear una taula de treball conjunt i 16 d’elles ja s’han animat a participar en una primera reunió que està prevista per a la setmana que ve. Aquí pots veure els resultats de l’enquesta:
“El nostre objectiu no era fer una enquesta acurada sobre les afectacions concretes sinó copsar la preocupació de les entitats per veure si tenia sentit crear un espai de diàleg per compartir preocupacions i poder preveure demandes i accionsˮ, explica Miquel Martínez, representant de Sant Cugat Creix, “hem detectat una gran indefinició perquè no sabem cap on anem mentre tenim els clubs tancats, amb l’aplicació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTOs), dubtes sobre les quotes i amb les competicions aturadesˮ.
La regidora d’Esports, Gemma Aristoy, explica que les subvencions a les entitats esportives estan garantides tot i que per ara no es poden prendre mesures sobre el retorn a l’activitat perquè resten pendents de les ordres del Ministeri, que de moment només apunta al retorn de l’activitat física individual a partir del 2 de maig. “Les mesures i ajuts de suport a les empreses i al petit comerç que hem aprovat també van destinades a entitatsˮ, explica, és a dir, les entitats poden demanar assessorament municipal per aplicar ERTOs i beneficiar-se de les moratòries i possibles condonacions parcials d’alguns impostos quan el consistori aprovi el pressupost del 2020 i apliqui les mesures de rebaixa fiscal, que per ara són un anunci tot i que la moratòria ja s’ha fet efectiva.
Martínez celebra que l’Ajuntament mantingui el suport a les entitats i també agraeix que el Consell Català de l’Esport hagi anunciat que es posarà al dia de les subvencions pendents, algunes d’elles des de fa dos anys. “Les trobades de les entitats que encetem la setmana vinent no han de servir per veure com de malament està tot sinó quines preocupacions tenim de cara al futur per així poder organitzar-nos, preveure accions i també traslladar les peticions a les administracions competentsˮ, apunta, “feia molts anys que l’esport santcugatenc no estava tan unitˮ.
Amb la possibilitat de realitzar casals al juliol, l’administració no descarta que es puguin celebrar campus esportius. Així ho defensa Aristoy: “Tenim en compte la proposta del conseller Josep Bargalló de poder fer campus esportius a l’estiu i, si finalment es poden fer, també ho volem aplicarˮ. Algunes de les entitats esportives de la ciutat, explica Martínez, treballen per intentar fer alguna activitat a l’estiu tot i que ell no es mostra gaire optimista: “Tot depèn de les mesures de restricció però em costa molt concebre campus esportius al juliol quan hem hagut de cancel·lar la Festa Major a finals de junyˮ.
Per això les trobades organitzades arran de l’enquesta de Sant Cugat Creix se centraran en el retorn de l’estiu. “Què passarà entre el setembre i el moment en què es puguin reprendre les competicions esportives amb normalitat?ˮ, es pregunta Martínez, “haurem de desenvolupar projectes perquè segurament no podrem tenir desenes d’infants als pavellons i tampoc sabem com quedaran els desplaçaments, que en molts casos depenen de les famílies que ajunten tres o quatre infants a un mateix cotxeˮ.
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari