L’Ajuntament entrega gairebé 233.000 euros a 18 projectes de cooperació

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Olga Segura

Seguint amb el compromís de destinar un 0,7% del pressupost viu municipal a projectes de cooperació al desenvolupament, l’Ajuntament entregarà enguany 232.538,64 euros a 18 projectes, als quals cal sumar els 32.312,13 euros que ja es van aprovar l’any passat per a dos projectes bianuals. Es tracta de la quantitat referent al pressupost del 2019. Així es va aprovar el passat 15 d’abril a través d’un decret d’alcaldia i es va publicar posteriorment, el dia 28, al butlletí oficial de la província (BOP).

Són uns diners que l’Ajuntament entrega directament al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que s’encarrega de distribuir-los entre els projectes seleccionats. L’Ajuntament només ha descartat fer aportacions a un projecte de la Xarxa de l’Observatori del Deute en la Globalització: Eines i propostes per a la transformació de l’actual model socioeconòmic: les declaracions d’emergència climàtica com a oportunitat de garantir la justícia climàtica. Segons el BOP, aquest projecte s’ha hagut de desestimar arran d’un informe desfavorable de la tècnica i cap de secció de Ciutadania.

A continuació pots consultar la relació de projectes i quantitats aprovades (no tots els projectes tenen descripció i enllaç a més informació perquè només hi apareixen els que hi són a la web del Fons Català de Cooperació per projectes en curs i/o els que tenen informació als seus llocs web):

Al marge dels 18 projectes, n’hi ha dos bianuals que l’any passat ja van rebre diners. Es tracta d’un projecte per augmentar la resiliència contra la malnutrició a Kikwit (República Democràtica del Congo) presentat per la Creu Roja (15.722,14 euros l’any anterior i 13.503,75 euros aquest) i d’un altre per a la transformació educativa a Malawi presentat per l’ONG Petits Músics del Món (16.589,99 euros l’any anterior i 9.235,14 euros aquest).

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article