Valldoreix manté, per ara, les franges horàries del confinament

per Jordi Pascual

Sant Cugat Fake News

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Anna Poquet

Sant Cugat Fake News és una secció que tracta d’ampliar i/o desmentir notícies, declaracions i informacions virals referents a la ciutat que o bé són falses o poden ser malinterpretades per manca de context o seguiment de l’afer que expliquen.

L’anunci del govern espanyol d’eliminar les franges horàries en els municipis i entitats menors amb menys de 10.000 habitants no s’aplica per ara a Valldoreix. Tot i el dubte sorgit arran de l’anunci de Pedro Sánchez aquest cap de setmana –encara no publicat al BOE–, l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) confirma que la norma no s’aplica a la vila ja que només s’aplicarà en nuclis de poblacions separats i, en el cas de Valldoreix, tota la vila es troba en contacte amb la Floresta, Sant Cugat i Mira-sol.

De fet, es preveu mantenir la restricció aprovada el primer de maig però ampliant el límit poblacional ja que llavors s’aplicava només a les poblacions de menys de 5.000 habitants. A més, diversos mitjans d’abast estatal recullen que el president del govern va explicar als presidents autonòmics ahir que el canvi de la limitació s’aplicarà en aquells indrets on s’hagi passat a la fase 1. El redactat del BOE del primer de maig deia explícitament:

Les franges horàries previstes en aquest article no seran d’aplicació en aquells municipis i ens d’àmbit territorial inferior al municipi que administrin nuclis de població separats amb una població igual o inferior a 5.000 habitants, en els quals la pràctica de les activitats permeses per aquesta ordre es podran dur a terme entre les 6:00h. i les 23:00h.

A l’espera d’un possible canvi normatiu, per ara Valldoreix ha de seguir les mateixes restriccions que la resta del municipi de Sant Cugat. Avui, però, entra en vigor una suavització de la fase 0, que manté a Sant Cugat la prohibició d’obrir terrasses i visitar amics i familiars als seus domicilis però permet les següents activitats fins ara prohibides:

- Atendre sense cita prèvia a comerços de menys de 400 metres quadrats

- Obrir els centres de culte amb un terç de l'aforament habitual

- Celebrar funerals amb 10 persones en recintes tancats i 150 en oberts

- Obrir els museus amb un terç de l'aforament habitual ("tan bon punt es puguin garantir les normes de seguretat")

- Activar el servei de préstec de llibres i documents a les biblioteques ("tan bon punt es puguin garantir les normes de seguretat")

- Realitzar feines administratives i preparatius previs a l'obertura a les escoles

Així, que, per ara, a tot el municipi s’apliquen els horaris següents:

- 6-10h. i 20-23h.: Pràctica esportiva individual a peu, amb bicicleta o similar i passejos. Persones de més de 14 anys. La pràctica esportiva ha de ser individual i es permeten passejos fins a un quilòmetre des de casa i acompanyat d'una persona convivent. Aquí totes les recomanacions i detalls.

- 10-12h. i 19-20h.: Persones de més de 70 anys i persones dependents.

- 12-19h.: Infants menors de 14 anys. Aquí les recomanacions sobre la sortida d'infants.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article