No, el pagament de l’ERTO no és automàtic sempre. Si mai t'has donat d’alta al SOC, ho has de tramitar

per Anònim (no verificat)

Sant Cugat Fake News

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: SOC

Sant Cugat Fake News és una secció que tracta d’ampliar i/o desmentir notícies, declaracions i informacions virals referents a la ciutat que o bé són falses o poden ser malinterpretades per manca de context o seguiment de l’afer que expliquen.

Clàudia Bell i Jordi Pascual | Tot i que en diversos llocs web, fins i tot al del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), s’indica que les persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) no han de fer cap tràmit per al cobrament d’aquest ja que la inscripció es fa d’ofici i els tràmits depenen de l’empresa, això no és així per als treballadors que mai han estat donats d’alta al SOC.

Segons confirma l’Oficina de Treball de Sant Cugat, el tràmit no és automàtic per a les persones que mai han estat donades d’alta com a demandants d’ocupació i, per tant, han de ser elles les que facin el tràmit d’inscripció per poder activar-los l’ERTO. Aquí el formulari d’inscripció específic en motiu de la COVID-19. També es pot fer per telèfon al número 900 800 046.

Per inscriure’s al SOC cal tenir 16 anys o més, disposar de DNI o NIE, tenir la nacionalitat espanyola o d’algun altre país de la Unió Europea, en cas de ser treballador estranger tenir permís de residència o treball i residir a Catalunya.

En el cas de les persones que sí havien estat inscrites prèviament, no cal que facin cap tràmit: ni presentar la sol·licitud de prestació per desocupació ni demanar cita prèvia al Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ja que és l’empresa l’encarregada de fer tots els tràmits.

L’ERTO és un mecanisme previst arran de l’emergència sanitària perquè les empreses que no poden mantenir la seva activitat puguin descarregar-se de la despesa salarial de tota o d’una part de la plantilla, que fins que es recuperi l’activitat passa a cobrar un 70% del sou com a prestació de desocupació. Aquí trobaràs els requisits dels ERTOs no motivats per la COVID-19 i aquí els relacionats amb la pandèmia.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article