La Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya enceta la campanya #MésQueMai

per Anònim (no verificat)

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Territori Cooperatiu és una secció patrocinada per l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, que conjuntament amb els mitjans Malarrassa i elCugatenc es proposa visibilitzar la vitalitat de projectes, iniciatives i actes al voltant de l’economia social i solidària a la comarca.

Des de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius treballen de forma conjunta davant la situació d’emergència social i econòmica actual i impulsa la campanya “Més que mai, Ateneus Cooperatius”.

L’objectiu de la campanya és mostrar com els Ateneus Cooperatius estant donant resposta a les necessitats generades en aquest context per seguir fomentant l’economia social i solidària arreu del territori.

Aquesta campanya es basa en quatre grans línies d’actuació:

Més que Mai, intercooperem per visibilitzar les iniciatives que es porten a terme des de l’Economia Social i Solidària (ESS) i per donar resposta a la nova realitat

Així, des de l’inici de la crisi de la Covid-19 s’han realitzat diferents campanyes d’intercooperació per fer front a la situació com per exemple Suma’t al Consum Agroecològic!  En aquesta campanya les organitzacions agroecològiques s’han enxarxat més que mai per reivindicar un model de consum responsable amb les persones i amb la vida. L’objectiu és posar en valor la pagesia i els productes de proximitat i locals com una manera de fer front a la crisi i a la situació d’emergència actual. Al Vallès Occidental hi han 20 grups i cooperatives de consum.

Un altre exemple és el Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària, on diferents organitzacions de l’ESS catalana han impulsat el projecte de recollida de fons per donar suport econòmic a 26 iniciatives que aporten solucions directes, cosint mascaretes i bates, fabricant viseres 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per teletreballar. El Fons ha obtingut amb la primera fase 46.240 euros en només 15 dies.

Més que Mai, us acompanyem, amb l’objectiu de treballar perquè els projectes existents de l’ESS tinguin tot el suport necessari per poder reorientar la seva activitat de forma estratègica. També per seguir impulsant nous projectes i oportunitats

Els Ateneus Cooperatius han reorientat la seva manera de treballar:

- Acompanyen des d’un entorn virtual amb sessions en línia.

- Han creat noves eines per poder informar de totes les mesures i estratègies que es posen a l’abast de les entitats per fer front a la crisi social i econòmica.

- Donen eines i acompanyem en l’anàlisi estratègica i l’elaboració de plans de contingència per esdevenir resilients.

- Comparteixen experiències i experteses de diferents territoris que puguin ser adaptables o replicables.

- Acompanyen a projectes en la transformació i en el relleu cooperatiu com a fórmula per aquells projectes empresarials que hagin de reinventar-se per no desaparèixer, per mantenir-se o per consolidar-se.

Més que Mai, som al territori per identificar les realitats i necessitats de l’ESS i així donar-hi resposta

L’objectiu és que des de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius s’obtingui una radiografia de la realitat en la que es troba el país i així poder activar mecanismes que ajudin al sector a superar aquest escenari de dificultat.

Aquest repte compta amb dues fases:

- Una primera en la qual cada Ateneu Cooperatiu envia un breu qüestionari, elaborat entre els 14 Ateneus Cooperatius de Catalunya, per detectar l’estat de les iniciatives del seu territori.

- Una segona fase que consisteix en recollir tota la informació i obtenir una fotografia de l’estat de l’Economia Social i Solidària a Catalunya, i les necessitats que hagin sorgit arran d'aquesta situació per tal de concretar accions que puguin ser realment útils i ajustades a les seves necessitats.

Més que Mai, compartim coneixement per enfortir els projectes i facilitar eines i recursos a través de formacions en línia

Aprofitant l’oportunitat d’utilitzar eines virtuals, els Ateneus Cooperatius sumen tota la seva oferta formativa perquè tots els projectes d’Economia Social i Solidària, independentment d’allà on es trobin, puguin adquirir les eines i recursos més adients a les seves necessitats.

Així mateix, les formacions volen donar resposta a les necessitats específiques sorgides en aquest context i proposen temàtiques adaptades que permetin a les organitzacions sortir enfortides d’aquesta crisi.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article