Més de 100 persones participen a la primera mobilització independentista del desconfinament

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Prop de 120 persones, distribuïdes en quatre places a l’entorn del Monestir, han respost a la crida de Sant Cugat per la Independència (l’ANC local) per reprendre les mobilitzacions independentistes després de més de dos mesos d’aturada per la COVID-19. L’entrada a la fase 1 de desconfinament ha reactivat la mobilització independentista local tot i que amb mesures de seguretat: distància entre les persones concentrades i mascareta obligatòria.

Francesc Salvador, coordinador local de l’ANC, explica que el sentit de la mobilització no ha canviat tot i el temps d’aturada per la pandèmia. “Hem hagut de separar la gent perquè no hi haguessin més de 20 persones a cada plaça, ha estat un èxit totalˮ, valora tot dient que no s’ha perdut pistonada, “haver estat confinats per motius sanitaris no ens ha de fer oblidar el nostre objectiu principal i la gent està motivada per continuarˮ.

Hores d’ara no hi ha cap nova convocatòria prevista però Salvador assegura que n’hi haurà, ja que el secretariat local està treballant-hi. Ell és candidat al secretariat nacional, concretament a la sectorial de psicologia, esdevenint així el tercer santcugatenc en presentar-s’hi. El primer d’ells, Artur Royo, candidat a la territorial comarcal, i el segon Xavier Palet, candidat a nivell nacional. Les eleccions se celebraran del 10 al 13 de juny.

La mobilització s’ha celebrat aquest dissabte a les vuit de la tarda a les places d’Octavià, de l’Om i U d’octubre i als Jardins del Monestir. L’acte s’ha desenvolupat sense dificultats ni incidents amb estelades –algunes d’elles a les mascaretes– i cartells amb el lema “independència, ara més que maiˮ. Les persones concentrades han fet càntics a favor de la independència i han entonat els Segadors.

La darrera mobilització en què va participar l’ANC local va ser l’acte de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a Perpinyà del 29 de febrer. El 7 de febrer encara van celebrar un curset de seguretat informàtica a la Casa de Cultura però una setmana més tard es va iniciar el confinament i l’ANC local s’hi va sumar en primera instància fent una crida a quedar-se a casa. Durant el confinament van fer una crida per fer una cassolada durant el discurs del rei del passat 18 de març i han mobilitzat persones voluntàries per fer mascaretes. Durant aquest temps el secretariat local ha mantingut l’activitat amb reunions telemàtiques.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article