Sant Joan sense activitats i Sant Pere se celebrarà des de casa

per Clàudia Bell Ca...

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Clàudia Bell

Sant Cugat no acollirà activitats per celebrar la revetlla de Sant Joan i, malgrat la cancel·lació de la Festa Major, l’Ajuntament ha presentat una petita programació per celebrar Sant Pere des de casa els dies 28 i 29 de juny. A part del concurs d’arrossos i el Paga-li Joan en un format confinat, el consorci ha programat concerts i activitats online.  

“No hi haurà revetlla de Sant Joan a Sant Cugat” així ho ha confirmat la regidora Esther Madrona en una roda de premsa a l’Ajuntament de Sant Cugat. La regidora ha expressat que una revetlla asseguts a terra perd sentit i ha animat a la ciutadania a participar en les activitats anunciades en dates de Festa Major: “la proposta de Sant Pere és 100% online”, ha confirmat. Així ho exposa el mateix cartell, la dissenyadora Irene Dotti Luna q ha volgut traslladar la  situació actual, amb una parella homosexual i els seus fill i filla, que miren il·lusionats a través d'un portàtil les diferents opcions, il·lustrades com si es veiessin a través de la pantalla,  per celebrar la festa de Sant Pere des de casa.

Pel que fa a la Festa Ciutadana prevista per la tardor com a opció substitutiva de la Festa Major, de moment sembla que la proposta està en standby. En aquest sentit, Madrona ha traslladat que la tenen al cap, que està en ment però que tot depèn de com evolucioni la crisi de la COVID-19: “ si est pot fer, la farem, sinó, no”.

Crida a la participació al concurs d’arrossos i Paga-li Joan

Des de la Comissió del Paga-li Joan s’ha exposat com s’ha gestionat la reconversió del format del Paga-li Joan a la plaça al format des de casa. “Fins ara no s’havia canviat mai de dia i vam pensar: reinventem-nos” ha explicat Roger Cusidó, membre de la comissió. Des de l’Escola d’Art Sant Cugat s’ha donat suport, com cada any, en el disseny del vano per ballar que els participants han pogut fabricar a casa. A partir dels tutorials per crear el vano i tutorials per aprendre el ball, els participants han fet arribar les seves gravacions a la comissió, que en farà un recull i  el projectarà el dilluns 29 de juny a les 20h per Youtube i Instagram.  Demà dimecres 10 de juny és l’últim dia per fer arribar els videos del ball a la comissió, que té alguna sorpresa preparada. 

Pel que fa al concurs d’arrossos, també en format online com vam explicar durant el confinament a elCugatenc, Joan Gómez, representant dels Amics Veterans i de la Penya Regalèssia han compartit que arrel de la crisi de la COVID-19, ràpidament ja es van plantejar “Per què no fem un  concurs  d’arrossos confinat?”. A dia d’avui hi ha 5 colles apuntades i s’ha fet una crida a la participació. Enguany se celebra el 40è concurs d’arrossos i per poder-hi participar s’ha d’omplir una inscripció online en aquest enllaç, hi ha temps fins el 21 de juny. El jurat deliberarà entre els dies 25 i 26 de juny i els guanyadors s’anunciaran el 28 de juny a les 13h per Youtube, Cugat Mèdia i Instagram.  

Activitats infantils i concerts

A part del tradicional ball del Paga-li Joan i el concurs d’arrossos, Esther Madrona també ha anunciat més activitats: “Fem una proposta d’activitats per a tots els públics”, ha afirmat. 

Diumenge 28 de juny, a les 18 hores, serà el torn per a els nens i les nenes amb  diverses propostes. Hi haurà un vídeo-concert personalitzat expressament per a l’ocasió, amb la participació Xiula, Damaris Gelabert, La Tresca i la Verdesca, Landry el Rumbero, Princeses Barbudes i El Pot Petit! També hi haurà activitats per als més petits, de 0-3 anys, amb contes musicats i explicats per Toc de Retruc, companyia de teatre local. També es farà una narració gravada dels 4 contes amb històries tradicionals de Bolívia, el Marroc, Itàlia i la Xina, països d’on provenen una part important de la població de Sant Cugat. En aquest sentit Esther Madrona ha expressat que vol que “tothom se senti representat en aquesta celebració de Sant Pere”. 

D’altra banda, amb la complicitat de diverses entitats de Sant Cugat (Diables, SCAPS, Fraternitat Morenada i també des de l’àrea d’Esports) s’han preparat 4 reptes familiars divertits per tal que les famílies enviïn les imatges tot realitzant-los a santpereacasa@gmail.com i així muntar els vídeos finals.

Pel que fa a concerts, s’han enregistrats videoclips per veure online. Hi haurà les interpretacions de la Cia. Minimíssima, 2 Cèntims i Vinylics (dia 28, a les 21 h) i de Pasquines, Oldbit i Pulmón BeatBox amb la col·laboració de l’Escola General Giap, (dia 29, a les 21 h) que han estat enregistrades al Teatre de Mira-sol amb l’equip de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents i que es podran veure a l’IGTV FMsantcugat i al Canal YouTube de l’Ajuntament. 

La regidora de Cultura Esther Madrona ha volgut subratllar que totes les persones que han participat en aquestes activitats: artistes, tècnics, càmeres, realitzadors… han cobrat per la seva feina ja que “tenint en compte com està el sector cultural, vam tenir clar des del minut 0 que, òbviament, tothom qui participava havia de cobrar la feina que fes”. En aquesta línia, el pressupost total invertit ha estat d’uns 45.000 euros aproximadament i Madrona ha explicat que els diners no invertits en la Festa Major s’invertiran en futures activitats i en suport a les entitats. 

D’altra banda també s’ha organitzat un engalanament de balcons per tal que les famílies participen des de casa. A més el consistori demana que la ciutadania enviï fotografies i vídeos de com celebren la Festa Major a santpereacasa@gmail.com així com la compartició per xarxes socials amb l’etiqueta #SantPereAcasaSTC.

Finalment, Madrona ha explicat que “volem que la gent revisqui coses” per aquest motiu hi haurà uns codis QR per traslladar-nos a les activitats que s’hi haurien viscut i fer-nos sentir de nou l’emoció d’una Festa Major. Aquest treball s’ha dut a terme a partir de banc d’imatges de Cugat Mèdia. Aquests codis estaran en espais referents de la Festa: plaça d’Octavià, l’entorn del Monestir, la plaça de Barcelona, la plaça de la Vila, els Quatre Cantons, el Parc Central, el parc de Ramon Barnils, l’avinguda de Cerdanyola i la plaça de Lluís Millet.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article