El Consell del Centre-Est designa els dos representants per al Consell de Ciutat

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Captura del consell

Ferran de Juan, membre de l’Associació de Veïns de Can Magí, i Mercè Mora, de Coll Favà, seran el representant i la suplent del Consell de Barri del Centre-Est al Consell de Ciutat. Així ho ha decidit l’òrgan de participació del barri en una reunió digital aquest dimecres a la tarda. El nomenament ha estat possible a través de la candidatura digital de de Juan i la posterior proposta in situ de Mora per esdevenir la suplent.

El Consell de Ciutat és un òrgan de participació que ja estava recollit al reglament de participació ciutadana i que ha funcionat durant els darrers anys però que en l’arrencada d’aquest mandat jugarà un paper important davant la pandèmia de COVID-19. Alhora que el Ple va aprovar la creació de comissions informatives especials perquè els grups polítics debatessin les mesures a prendre davant l’emergència sanitària, el govern també va proposar que el Consell de Ciutat vehiculés aquest mateix debat però en clau ciutadana. És per això que s’ha previst iniciar les reunions de l’òrgan al juliol i, per tant, cada Consell de Barri ha d’elegir els seus representants.

Tot i que aquest ha estat el punt més rellevant de la primera sessió telemàtica dels òrgans de participació de barri, la reunió de dimecres també ha servit per repassar en quin punt es troba el procés dels pressupostos participatius, que es va haver d’ajustar per ser totalment digital en motiu de la pandèmia. Després que durant els darrers mesos el Consell decidís quines eren les línies estratègiques de treball, fins el 21 de juny a través de la plataforma municipal de participació es poden presentar propostes que han d’encaixar amb els eixos definits amb l’objectiu que a final d’any es puguin portar a votació després d’una validació tècnica prèvia.

En el cas del Centre-Est, es poden presentar projectes exclusius del barri però també comuns als altres dos Consells del nucli de la ciutat. L’òrgan disposa biennalment de 200.000 euros per a inversió i 20.000 per a despesa ordinària. Alhora, conjuntament amb el Centre-Est i el Nucli Antic haurà d’elegir el destí de 600.000 euros d’inversió i 42.000 de despesa ordinària. Quines propostes es vehiculen com a pròpies i quines com a comunes dependrà de la validació abans de portar-les a votació.

Les línies estratègiques són: millora d’equipaments, foment de la diversitat d’activitats, impulsar l’atenció a les persones amb vulnerabilitat i accions amb perspectiva de gènere, generar espais públics de convivència, promoure el comerç de proximitat, facilitar l’accés a l’habitatge, apostar per la mobilitat accessible, sostenible i inclusiva i promoure les energies renovables. Hi ha dues de les línies estratègiques que hores d’ara encara no han rebut cap proposta tot i que en total ja se n’han presentat 39.

Més enllà d’aquests punts, el primer Consell telemàtic ha servit per repassar alguns dels temes i problemàtiques detectades pel veïnat. Per exemple, hores d’ara no s’ha pogut definir la data de celebració de les festes d’inauguració de l’avinguda Cerdanyola i dels nous Jardins del Vallès. Han ressorgit temàtiques habituals com els problemes de mobilitat –en aquest cas amb opinions diverses sobre l’anella verda– i d’arranjament de voreres. Són temes que la presidenta del Consell, la regidora Esther Madrona, ha pres el compromís de traslladar a les àrees corresponents.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article