15 anys de la Flama del Canigó sense acte central però amb la flama a casa

per Clàudia Bell Ca...

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

 Cartell: Òmnium Cultural

Tot i la ràpida fase 3 que ha viscut la ciutat, de 24h, i la desaparició de les fases el passat dijous, Sant Cugat ja mira cap a l’estiu i la revetlla de Sant Joan. La desaparició de les fases no suposa el reestabliment de la vida tal i com la coneixíem abans de la crisi de la COVID-19 i, per tant, l’acte de la Flama del Canigó també està condicionat i no es podrà celebrar com s’havia fet fins ara. 

L’acte de la Flama del Canigó tindrà com a finalitat última evitar aglomeracions i, per tant, no es farà cap acte central, ni ballada de sardanes, ni repartiment de coca, ni sopar popular ni hi haurà servei de barra. No obstant això, tot aquell que ho desitgi, es podrà endur la flama a casa o les revetlles particulars: “Ja hi haurà ocasió, per a celebrar de forma massiva i festiva l’arribada de la Flama del Canigó, l’any vinent”, exposa Òmnium Cultural.

Com es podrà fer arribar la flama a les llars? De les 18 h a les 20 h 30 (darrer accés, abans del tancament) es distribuiria la Flama del Canigó a la Plaça Octavià en forma de fanalets. Tots els voluntaris que formin part de l’acte portaran equips de protecció individual (EPIs). L’acte té previst finalitzar a les 20:30 del vespre amb la cantada d’Els Segadors per part dels membres de l’organització.

La Flama, que s’haurà renovat el dia 22 de juny al cim del Canigó per part dels equips d’excursionistes i de foc dels Països Catalans, arribarà a Sant Cugat, al voltant de les 17 h de la tarda.  L’hauran recollida a Sant Quirze del Vallès, i provinent de l’equip de relleus de l’equip de foc de Sant Climent de Llobregat, la Dra. Cristina Pla i el seu fill Oriol Abril. 

Aquest 2020 se celebraven els 15 anys de l’arribada de la Flama del Canigó a Sant Cugat, 15 anys des que la Doctora Cristina Pla i la família Abril- Pla van recollir la Flama del Canigó per fer-la arribar a Sant Cugat del Vallès. Malgrat les ganes de celebració, el context de crisi de la COVID-19 ha obligat a l’organització a posposar aquesta celebració i a preparar una Flama del Canigó més modesta. 

D’altra banda, aquest any sí que es produeix una novetat i és que s’ha editat un conte sobre la Flama del Canigó, escrit per Eva Tataret i dibuixat en Pere (Biri) Rovira. Aquest llibre es podrà trobar durant la segona quinzena de juny a les llibreries de Sant Cugat a un preu de 3 euros. Llibreries Sant Cugat 3 euros, segona quinzena de juny.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article