La subvenció del Festival Nacional de Poesia passa a ser de concurrència competitiva

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La Junta de Govern del 14 d’abril va aprovar sol·licitar una subvenció per a la promoció d’activitats literàries en l’àmbit de les lletres en règim de concurrència competitiva. Aquesta és la fórmula que ha trobat la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i l’Ajuntament per tal de corregir l’advertència emesa per la Sindicatura de Comptes en l’informe sobre la ILC referent al 2018 on es deia que l’atorgament de subvencions directes al consistori per a la realització del Festival Nacional de Poesia contradeia la normativa vigent. El cost total de l’edició del 2018 del 2018 va ser de 33.391 euros, la majoria dels quals són honoraris per als poetes.

Al 2019 es va trobar una solució provisional en forma de conveni marc però no ha estat fins al 2020 que s’ha optat per la fórmula de la concurrència competitiva. Segons explica la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, la decisió d’impulsar una subvenció de concurrència competitiva va ser comunicada per l’ILC en una reunió al gener: “I així ho hem fet, adaptant el projecte a la nova situació COVID-19, hem demanat subvenció per concurrència competitiva a la ILC per a la celebració del FNP”.

Les bases de la subvenció preveuen que aquesta serveixi per sufragar la meitat del cost del Festival del 2020, és a dir, 25.000 euros. Ara, expliquen fonts institucionals, l’Ajuntament resta a l’espera de saber si finalment s’atorga aquest ajut econòmic perquè Sant Cugat segueixi acollint el certamen.

La Sindicatura recordava que tot i que el festival va néixer l’any 2000 de manera coorganitzada entre el Teatre-Auditori i la ILC, fins al 2019 no es va formalitzar cap conveni marc. Així mateix, la institució deia que és recomanable que d’ara endavant sigui el Teatre-Auditori qui n’assumeixi la programació i l’organització. Ara bé, l’Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural del qual depèn l’equipament cultural està a l’espera d’una transformació ja que la dimissió del seu director, Pep Tugues, va anar acompanyada de l’anunci de l’alcaldessa, Mireia Ingla, de liquidar l’organisme i buscar una altra fórmula, segurament una empresa pública.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article