L’emergència sanitària no ha impedit que la Flama del Canigó arribi a les llars santcugatenques

per Clàudia Bell Ca...

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Clàudia Bell

Moltes són les activitats i celebracions que s’han anul·lat per la crisi sanitària però la ciutadania agraeix que es mantinguin certes tradicions, com ha estat el cas de la Flama del Canigó. Enguany serà una Revetlla de Sant Joan anòmala, sobretot als carrers i les places. En la 15a edició de la Flama del Canigó a Sant Cugat no hi ha sopar popular ni barra però, com a mínim, ha arribat a Sant Cugat i totes aquelles persones que ho han desitjat se l’han pogut endur a casa en forma de fanalet. 

La jornada ha començat a les 17.30, quan la Flama, recollida a Sant Quirze i portada des del Canigó. Aquesta fita és possible gràcies a l’equip de relleus de foc de Sant  Climent de Llobregat, ala Dra. Cristina Pla i el seu fill Oriol Abril, que han fet possible que la flama arribés a a l’Ajuntament de Sant Cugat. Allà  Mireia Ingla ha rebut el seu propi fanalet de la mà d’Òmnium Cultural i la Dra. Pla: Gràcies per tots aquests anys de compromís amb la Flama [...], el que fa Òmnium Cultural és presentar aquest dia d'agermanor dels Països Catalans i també de plasmar la realiat de la nostra societat, és d'agrair que dediquin la seva tasca a la pandèmia que ens afecta".

La tarda ha sigut calorosa però això no ha fet defallir els voluntaris que han participat en fer possible que la Flama del Canigó arribi a les llars santcugatenques. Arribades les 18h en punt, la Flama ha arribat a la Plaça 1 d’Octubre, s’ha encès la flama principal i amb una traca s’ha donat el tret de sortida al repartiment de fanalets, que ha finalitzat a les 20:30h amb la cantada d’Els Segadors. 

A nivell polític, cal recordar que l’acte de la Flama del Canigó representa la unió dels Països Catalans i hi ha hagut un record especial per Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural empresonat des de l’octubre de 2017. 

Evidentment, no ha estat una revetlla usual. No feia olor a Festa Major. Tot i així els presents a l’acte de la Flama treien un somriure només veient les banderoles de colors penjades, un petit respir d’aquest Sant Joan que no viurem als carrers, sinó a casa, com sembla que passarem gran part de l’estiu que just ara arrenca. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article