Arriba l’orgull a Sant Cugat i per quedar-s’hi

per Clàudia Bell Ca...

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Clàudia Bell

La lluita pels drets LGTBI+ Sant Cugat comença, per fi, a ser visible i real a Sant Cugat a nivell institucional. Des d’entitats del municipi ja s’havien reclamat els drets del col·lectiu, però la recent creació del col·lectiu LGTBI+ Sant Cugat i la seva coordinació a Sant Cugat ha fet que el Servei d’Atenció Integral (SAI) hi treballi colze a colze i ja podem palpar progressos a la ciutat. 

Dimarts 23 de juny, Núria Gibert, Tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, i José Gallardo, Regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport van presentar canvis en el mobiliari urbà en pro de la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI+. Aquests canvis consisteixen en la instal·lació de semàfors que visibilitzen parelles diverses ―a l’Avinguda Pla del Vinyet i als Quatre Cantons― i també l’estampació de banderes LGTBI+ a bancs situats a diversos espais municipals: Avinguda Pla del Vinyet, Casa Cultura, camí de Sant Cugat al Papiol, Plaça Miquel Ros (La Floresta) i Plaça del Coll de la Creu en Blau (Les Planes).  Jordi Cabrerizo, membre de l’assemblea LGTBI+ ens explica que quan es van estrenar els bancs no van trigar gens a anar-hi i fer-hi fotos, per elles i ells és una victòria i ho celebren.

Aquests canvis en el mobiliari formen part d’una campanya de sensibilització sobre els drets del col·lectiu que enguany serà més online per la situació d’emergència sanitària que vivim però Gibert ha apel·lat a la població perquè es faci fotografies amb els bancs irisats i els semàfors i ho comparteixi.  

La feina del Servei d'Atenció Integral

Núria Gibert ha volgut compartir la satsifacció del reforçament del SAI ja que “només oferia 4 hores al mes d’atenció i ara té 14 hores setmanals i pot generar perspectiva estratègica i fer campanyes”  en col·laboració amb entitats del municipi.  

En aquesta línia el col·lectiu LGTBI+ Sant Cugat ha estat col·laborant amb el SAI i en les últimes setmanes i han creat vídeos en les que es pretenen visibilitzar mirades LGTBI+ i que es compartiran en aquest Orgull 2020. 

José Gallardo va exposar el fet que hi ha més de 79 països al món que prohibeix la llibertat sexual i afectiva i que és un problema global. Tot i que a Espanya la situació està més avançada i al 2005 es va permetre el matrimoni homosexual, el regidor ha volgut compartir una cita de Pedro Zerolo, activista històric del moviment LGTBI+: “Hay que caminar hacia la igualdad social, esto es combatir la homofobia, la transfobia, la bifobia... y eso se consigue con educación, educación y educación".

Diumenge 28 d’Orgull

Demà diumenge 28 de juny el col·lectiu LGTBI+ ha preparat una trobada per pintar pancartes a les 11 del matía la Plaça Octavià i a les 12 es fa concentració i lectura de manifest juntament amb Hora Bruixa. Serà el primer any que es fa una manifestació per l’Orgull a Sant Cugat. Tanmateix, aquest any tot està limitat, l’Orgull ha arribat a Sant Cugat per quedar-s’hi, tot i que els agradaria fer més coses la crisi de la COVID-19 no ho permet: “Això és tot el que fem perquè no podem fer gaire coses, no podem fer actes multitudinaris amb grans concentracions”, explica Jordi Cabrerizo.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article