La relació de la Mirada i el bosc de Volpelleres obren el debat veïnal al Consell del Centre-Oest

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: captura de la reunió telemàtica

La primera reunió telemàtica del Consell de Barri del Centre-Oest ha tingut Volpelleres com a protagonista, especialment pel canvi d’ubicació de la Mirada, amb un impacte al cor del bosc. A la reunió s’ha donat resposta a una pregunta presentada prèviament sobre la tala que hi ha prevista per poder construir el centre educatiu. Hores d’ara, segons fonts de l’Ajuntament, es desconeix el nombre exacte d’arbres afectats però es treballa per trasplantar els més significatius: “Tots els arbres que es traslladaran o replantaran es situaran a la part de parc de nova creació en l’espai on es preveia la nova edificació abans del canvi d’ubicació”.

Un veí que ha participat com a públic ha criticat la decisió i ha aprofitat l’avinentesa per demanar la recuperació del bosc i millorar la connexió entre espais naturals a partir de la recuperació de rieres. Aquest mateix veí ha demanat a Alberto Valcarce, president de l’Associació de Veïns de Volpelleres, que com a representant del Consell del Centre-Oest al Consell de Ciutat –representació que s’ha validat en la sessió d’aquest dijous– que exerceixi el càrrec en nom de tot el veïnat i no només tenint en compte els projectes de l’entitat, que entre d’altres va proposar l’arranjament del bosc.

Valcarce, a banda d’agrair el suport del veïnat per representar el districte al Consell de Ciutat, ha defensat que les iniciatives de la seva entitat sempre tenen en compte la legalitat vigent i que totes les propostes que han fet sobre el bosc les han plantejat tenint en compte les limitacions urbanístiques de l’àmbit.

L’entitat de Volpelleres també ha demanat al govern saber quins plans té sobre la masia de Can Canyameres davant la seva proposta de fer un casal. El pressupost del 2020 no inclou cap partida específica i tot i que el president, Francesc Carol, ha assegurat que es preveu actuar de la mà de l’Àrea Metropolitana, encara no hi ha concreció. Per això s’han emplaçat per fer una trobada específica sobre Can Canyameres. També queden pendents de resposta les preguntes sobre en quin punt es troben els projectes de connexió de Volpelleres i Can Sant Joan en carril bici i de les possibles millores del parc de la Guineu, ja que es preveu una inversió de 100.000 euros per fer una pista esportiva.

L’Associació de Veïns de Can Barata ha estat l’altra amb més incidència a la sessió de dijous, preguntat novament per la rotonda d’accés al barri i per si de nou s’ha aturat l’atorgament de llicències al barri, dues qüestions que Carol s’ha compromès a portar a la tinença d’alcaldia de Cohesió Territorial per tal de donar una resposta precisa. Tot i que del primer ja es disposa de pressupost per fer la redacció del projecte.

Davant la varietat territorial, una veïna ha demanat la segmentació del Consell en reunions territorialitzades i així poder tractar problemàtiques no comunes. El president ha pres el guant i s’ha compromès a buscar la fórmula de fer-ho.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article