La Botiga al Carrer no es farà fins a la tardor

per Jordi Pascual

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Ajuntament

L’Ajuntament denega les autoritzacions de les sortides al carrer que les entitats de comerciants de la ciutat fan de forma periòdica. Sí permet, però, algunes adaptacions. És el que passarà aquest dissabte amb una jornada de rebaixes de Sant Cugat Comerç, que tindrà unes poques carpes de comerços de fora del centre històric a la plaça d’Octavià. Per ara el consistori no recupera la Botiga al Carrer, l’activitat que cada any se celebra en el marc de la Festa Major i que permet als comerciants associats o no a qualsevol de les entitats de la ciutat fer una sortida per vendre productes al carrer.

Fonts institucionals expliquen sobre la sortida de Sant Cugat Comerç que l’àrea de via pública no va acceptar el format habitual de les seves sortides, prioritzant la venda en botigues: “A plaça Octavià hi haurà unes 20 parades (menys de les que hi ha al mercat dels dijous) de botigues que no estan al centre. Hem considerat positiu que puguin apropar-se per poder tenir més clientela aquell dia”. Mentrestant, fixen la tardor com a data aproximada de la Botiga al Carrer, depenent de l’estat de la pandèmia i del nombre de contagis.

Aquesta era una de les grans preocupacions de l’Associació de Comerciants del Centre-Vila, que temia que només una setmana després de l’anul·lació de la Festa Major l’Ajuntament acceptés una sortida similar a la de la Botiga al Carrer però limitada només als associats a la o les entitats convocants. “La primera Botiga al Carrer la vam fer nosaltres però vam acceptar de bon grat cedir la idea a l’Ajuntament en benefici de tot el comerç de la ciutat”, va explicar Carles Palahí, membre de Centre-Vila, quan tot just es debatia sobre la represa dels actes comercials al carrer, “no podem acceptar que ningú s’apoderi de la marca sense tenir en compte tots els comerços de la ciutat ni que es facin sortides similars però limitant els comerços participants”.

L’acte de Sant Cugat Comerç, per tant, no esdevé una sortida formal ja que només hi haurà les 20 parades de la plaça d’Octavià mentre la resta de comerços associats faran el tret de sortida a les rebaixes d’estiu als seus establiments. “El gran objectiu de la jornada és que la ciutadania de Sant Cugat es retrobi de nou amb el comerç de la ciutat, que ha estat un dels sectors més afectats per la crisi sanitària”, assenyala Aïda Fernández, presidenta de l’entitat, a través d’un comunicat de premsa.

Els comerciants de la ciutat resten a l’espera del Pla de Reactivació Econòmica anunciat per la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, i que ja ha passat per les Taules d’Emergència Econòmica Local creades arran de la crisi sanitària. Mentrestant, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de promoció del comerç local i una línia de subvencions amb un fons total de 300.000 euros per fer suport a autònoms i PIMEs.

Aquesta setmana també ha anunciat la posada en marxa del programa Enfortim el teu negoci, amb l’objectiu de fer suport i ajustar les estratègies empresarials així com l’ampliació del servei de suport a la digitalització dels comerços que es va iniciar al maig després d’haver atès més de 70 peticions. Durant la pandèmia s’han impulsat mesures de suport com el servei de mediació de lloguers i s’han anunciat mesures encara pendents d’aplicar com bonificacions i exempcions en taxes i impostos municipals. Es poden consultar totes les mesures de suport al web municipal i fer la petició a aquest formulari.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article