Romeva crida a la “resolució política i raonada” en la rebuda institucional a l’Ajuntament

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual (amb galeria al peu de l’article)

L’exconseller Raül Romeva ha fet una visita institucional a l’Ajuntament coincidint amb el primer dia que podrà dormir a casa en motiu de la concessió del tercer grau. Diversos regidors de Junts per Sant Cugat, ERC-MES i CUP-PC així com el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, l’han acompanyat en la rebuda al consistori. Desenes de persones, algunes d’elles sostenint lletres que dibuixaven la paraula “llibertat”, també hi han acudit per fer-li suport.

Romeva ha signat el llibre d’honor de la ciutat, fent un dels seus dibuixos amb ell entre reixes sostenint una flor: “Als amics i amigues de Sant Cugat del Vallès, veïnes i conciutadans i totes elles persones que duc sempre al cor. Moltes gràcies per tota la solidaritat, suport i feina en favor de la llibertat, la justícia i la cohesió social”. A la sala de plens ha assegurat que, malgrat els barrots, “el somriure no desapareixerà” i “sempre hi haurà la voluntat de rebrotar”.

Tant a dins de la casa de la vila com a l’exterior, dirigint-se a totes les persones que l’han rebut, ha agraït el suport de la ciutadania i, especialment, de Free Romeva i dels Castellers de Sant Cugat. També ha recordat que el tercer grau suposa poder fer nit a casa durant els caps de setmana però que a partir de dilluns i fins el divendres següent seguirà tancat a la presó, com la resta de condemnats en el judici del procés, que ell va aprofitar per reivindicar el diàleg i la negociació política.

Una vegada més l’exconseller ha cridat a dialogar i a tenir en compte totes les persones que des de punts de vista diferents volen solucionar l’atzucac polític en què es troba el país: “Som on som perquè tenim una situació que hem de resoldre, i ho volem fer d’una manera política i raonada. Seguim aquí i el suport de tanta gent ho fa inevitable. És la nostra gran fortalesa que no hem de malmetre de cap manera i us garanteixo que això tindrà resultats. Només hi ha un futur possible: la llibertat individual i col·lectiva que tothom es mereix”.

L’acte ha estat senzill i emotiu, amb una abraçada amb l’alcaldessa i companya de partit, Mireia Ingla, llàgrimes a meitat discurs i moltes salutacions i somriures, només dificultades per la mascareta i les mesures de seguretat davant la COVID-19. Precisament, la compareixença de la consellera Alba Vergés per decretar noves mesures de contenció a Barcelona i altres ciutats metropolitanes –entre les quals no hi és Sant Cugat– ha fet que Free Romeva hagi optat per cancel·lar l’acte que havia previst al parc Ramon Barnils just després de la visita institucional.

Tot i la cancel·lació, Romeva ha rebut l’escalf de les persones que l’han rebut entre crits de “llibertat” i de “conseller”. L’exconseller estrena així una semillibertat que, per primera vegada des del seu empresonament i des de la sentència que el condemna a 12 anys de presó per sedició i malversació, li permet fer nit a casa.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article