El consell de la vila centra el debat de l’audiència pública al ple de l’EMD

per Patricia Cirera

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Un dels veïns assistent a l'audiència pública de l'EMD de Valldoreix. Fotografia: Patricia Cirera

Entre els veïns hi ha confusió sobre el consell de la vila, si està actiu o no, i si es tornarà a convocar, ja que fa un any que no es reuneix. Aquesta va ser una de les qüestions principals tant a l’audiència pública com al ple. El Sr. Sampere va retraure que no s’havia contesta a les sol·licituds de la renovació del consell. El president de l’EMD, Josep Puig, va afirmar que no s’ha desmantellat res. Per la seva part, Xavier Gavaldà, vocal de Convergència, va recordar que els consells queden dissolts quan es convoquen eleccions i va assegurar que es convocarà el consell el primer trimestre del 2016. Però, un altre veí, el Sr. Carbonell, va afirmar que el consell està actiu fins el setembre 2016. Fet aquest recordatori, més tard, al ple en Gavaldà va afirmar que efectivament el consell està actiu fins el setembre de l’any vinent, i per tant, es va comprometre a convocar-ho abans de finals d’any.

Ara que Bellaterra ha impulsat la iniciativa de fer referèndum perquè els veïns votessin si volien o no independitzar-se de Cerdanyola i ser un municipi propi, a l’EMD de Valldoreix també es planteja la mateixa qüestió. El Sr. Carbonell va assegurar que cal parlar del tema, i un altre veí en el torn de preguntes al final del ple va proposar que es fes una consulta. Puig va preferir ser prudent i prefereix esperar a veure com evoluciona la proposta de Bellaterra. CUP-PC va presentar una moció al respecte al ple.

Un altre veí del públic, el Sr. Majó, va fer referència al preu del bitllet de l’autobús, ja que assegura que a l’EMD el preu és més car (2,15€) que a Sant Cugat (1,80 €). La vocal d’Actuem, Susanna Herrada va comentar que “no li semblava bé que el preu fos més car” i que ho mirarien per posar solució.  

El Sr. Sampere també va demanar que la sala del Casal de Cultura sigui adient i digne per acollir a 200 persones, ja que segons ell l’espai està en males condicions. El president de l’EMD va dir que “és el que hi ha, i està en el lloc adient”.

També va haver altres advertències per part dels veïns. Demanen que s’avisi amb “màniga ampla” quan hi ha modificacions de les línies d’autobús i que es controli el nombre de vehicles i la velocitat dels que circulen pel carrer Gafarró. També van voler fer saber que a la Rambla del Jardí els sacs de la poda que es deixen al carrer dificulten el pas de la gent per la vorera.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article