L’Assemblea per una Escola Bilingüe avisa que la immersió és igual a repressió

per Miquel Margalef

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L'ABE ha replegat prop de 150 persones a la plaça Octavià. Fotos: Miquel Margalef 

Sota un sol d’estiu i una temperatura que rondava els 35 graus, unes 150 persones escoltaven atentament els parlaments que havia organitzat l’Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya. És el primer acte que organitzen a Sant Cugat i també el primer de gran magnitud que organitzen a Catalunya. L’objectiu d’aquest acte es mostrar el recolzament a aquells pares que han demanat el 25% del castellà a les escoles santcugatenques. Segons diuen és el primer de molts.

Davant de l’escenari es desplegaven les típiques cadires verdes de plàstic. Aquestes estaven flanquejades a banda i banda i per darrera per quatre estancs. El primer, començant per la dreta, hi havia Societat Civil Catalana. Al seu costat n’hi havia un altre on es repartien fulletons amb els objectius principals de l’assemblea. Just darrera de les cadires de plàstic verdes es desplegava el merchandising. Samarretes i gorres blaves amb el logotip “Escuela Bilingüe” era el més venut. Finalment tancant el flanc esquerra hi havia l’últim estanc amb els nens realitzant activitats infantils a favor del bilingüisme. En una pancarta molt gran es llegia: “Immersió = Repressión” i “Cat + Cast + English = Escuela de Calidad”.

Mentrestant per l’escenari anaven passant els diversos ponents de l’acte. “Quién quiere hacer nacionalistas en vez de ciudadanos?”, “Todo empieza hoy. 20 años después estamos mejor que antes. Ganaremos. Tenemos la ley a favor”, “Lo que tenemos ahora es una imposición lingüística”, “Estigueu convençuts que el 25% del castellà serà una realitat a totes les escoles”, “En tiempos de Franco los mismos que luchamos ahora por una escuela bilingüe, luchábamos antes por una escuela en la que también estuviera presente el catalán.”

Apostamos por las líneas educativas que sean necesarias. Hay que conseguir un equilibrio entre las dos lenguas”, em comenta Mateo Argerich, membre de l’Assemblea. Quan li explico que el català està en inferioritat a Catalunya i per aquest motiu es va impulsar la immersió lingüística em recrimina que es depèn dels cercles en els quals et mous.

Yo tengo que poder escoger la lengua con la que quiero que mi hijo sea escolarizado. Las sentencias nos dan la razón”, insisteix Argerich. “Yo he estudiado en inmersión lingüística y creo que me defiendo con el castellano”, li explico. “Tu si y en la época en la que yo estudiaba también. Pero yo tengo 6 hijos y en infantil ninguna área en castellano. Estos no es lo que dice la ley”, sentencia Argerich.

Què és l’Assemblea Bilingüe?

L’Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya va néixer a Barcelona l’any 2014 per la necessitat de representar i aglutinar tots aquells pares i mares que defensen aquest sistema educatiu a Catalunya. Volen que el català es redueixi al 25 o 30%, que el castellà s’incrementi com a mínim fins al 25% i que la resta sigui en angles.

Per fer-ho volen fomentar i implantar l’ensenyament en les dues llengües oficials i en una llengua estrangera en el sistema educatiu català. D’aquesta mateixa manera veuen que hi ha una necessitat d’estendre la problemàtica a les institucions catalanes i espanyoles per impulsar el dret dels pares a escolaritzar els seus fills en castellà. Per davant de tot defensen la neutralitat política i ideològica en els centres educatius.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article