La Florestina ContraFronteres, una cervesa artesana solidària amb l’acollida de joves migrants

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge de la Floresta contra fronteres

La cervesera florestana la Florestina ha llençat una edició especial de la seva birra artesana per aportar fons a la Floresta contra fronteres, el col·lectiu veïnal que ha facilitat l’acollida de joves estrangers que han quedat desemparats un cop assolida la majoria d’edat. Amb l’acollida al barri, havent superat l’etiqueta de Menors Estrangers No Acompanyats (MENAs) i la tutela de la Generalitat, troben un suport essencial en el camí cap a l’emancipació.

L’objectiu del recapte és que la Floresta contra fronteres pugui mantenir la seva activitat, que no només és l’acollida sinó també la facilitació d’una xarxa de mentores per als joves que necessiten acompanyament administratiu o judicial per regularitzar la seva situació. També ha de servir per garantir el suport necessari a les famílies acollidores. Segons explica Manel Berenguer, membre del col·lectiu, vetllen perquè en l’acollida no hi hagi paternalisme ja que l’objectiu és aconseguir que els joves puguin muntar-se la seva pròpia vida.

Tot i que el col·lectiu existia prèviament, la proposta de fer acollides va sorgir l’any passat i ja ha esdevingut el seu principal projecte, facilitant també trobades veïnals per garantir la integració dels joves. Conjuntament amb Refugees Welcome, que també ha demanat suport a la ciutadania, la Floresta contra fronteres és la principal iniciativa d’acollida de persones migrades a la ciutat; dues experiències que elCugatenc va explicar aquest agost en un reportatge.

La Florestina, per la seva banda, s’estrena amb la primera cervesa artesana creada específicament per fer suport a un col·lectiu. Tot i que en altres causes havia cedit barrils de cervesa, encara no havia fet una edició especial amb etiquetatge propi. Organitzada com a associació i sent finalista del concurs d’emprenedoria social de l’Ajuntament de l’any 2018, la cervesera florestana tenia la vessant social compromesa des de la seva creació.

Riccardo Casentini, un dels promotors de la Florestina, explica que la primera edició especial solidària, que rep el nom de La Florestina ContraFronteres, s’emmarca en la iniciativa COBEER-19. Es tracta d’un projecte conjunt de diverses fàbriques de cervesa artesanal d’arreu de l’Estat amb l’objectiu de crear edicions que donin un 19% dels beneficis a projectes socials del territori on es troba cada obrador.

La Florestina ContraFronteres és una cervesa pils lleugera, aromatitzada amb romaní i marialluïsa locals, llúpol ecològic de l’Empordà i malta de lo Vilot (Lleida). Es pot consumir a partir d’aquest diumenge 6 de setembre a establiments de la Floresta (la Floresteca, el Forn, la Cantina, Pet de Llop i la Rural de Collserola). A més, d’11 a 16h. hi haurà voluntaris de la Floresta contra fronteres a la plaça del Poble (Miquel Roig) per explicar el projecte. També es pot adquirir a la Norma i la General de Begudes de Valldoreix, a través d’aquest formulari o directament a l’obrador (via telèfon: 626 62 01 83).

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article