Punts de govern al Ple de setembre: Protecció Civil, coberta de la pista de Mas Gener i energia pública

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple ordinari de setembre ha tingut diversos punts de govern, com ara el conveni de col·laboració amb els voluntaris de Protecció Civil i nous passos en el procediment judicial per les zones verdes de Valldoreix i la Floresta. També pots consultar les mocions debatudes i la contracrònica de la sessió.

Renovació del conveni de col·laboració amb l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil

Tots els grups han votat a favor de la renovació del conveni de col·laboració amb l’Associació de Voluntari de Protecció Civil, dotada amb un pressupost anual d’11.000 euros. El conveni marca que els voluntaris estan sota les ordres de la secció local de Protecció Civil i, per tant, ha d’encarregar-se de fer tasques de retens, serveis preventius i divulgació d’informació, entre d’altres. Es prohibeix fer cap tipus d’activitat, col·laboració o servei sense l’autorització de l’Ajuntament. Pots veure el conveni complet aquí.

Modificació pressupostària per ampliar la partida de gestió de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents

Els tres partits del govern i Junts per Sant Cugat han votat a favor de la 14a modificació pressupostària de l’exercici amb la incorporació de 42.952 euros a la partida de gestió i activitats a la Xarxa de Centres Culturals Polivalents. Són uns diners que es descompten de la partida de diversitat i convivència i del contracte de coordinació de casals de la gent gran, que queden a gairebé zero.

Modificació pressupostària per treure la partida de la cobertura de la pista de Mas Gener

Els tres partits del govern han votat a favor de la 15a modificació pressupostària de l’exercici amb què es treu la partida reservada per a la cobertura de la pista de Mas Gener arran d’un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que impedeix fer les obres. Amb la baixa, s’amplia la partida de rehabilitació de masies, es recupera un terreny per fer habitatge social i es paga la quota anual de turisme al Consell Comarcal.

Inici dels tràmits del contracte de serveis de connexions de les alarmes d’intrusió als edificis públics

Tots els grups han votat a favor d’iniciar l’expedient de contractació del servei de connexió de les alarmes d’intrusió dels edificis públics, un concurs públic dotat en gairebé 60.000 euros (IVA inclòs) anuals amb una durada de quatre anys i una possibilitat de pròrroga d’una anualitat més.

Es prorroga el contracte de les instal·lacions contra incendis en dependències municipals

Tots els grups han votat a favor de prorrogar durant un any el contracte de les instal·lacions contra incendis en dependències municipals amb un import de gairebé 41.000 euros (IVA inclòs) que recau sobre l’empresa INV Protección. Es podrà fer una nova pròrroga quan aquesta venci al juliol del 2021.

Modificació del contracte de manteniment de les portes automàtiques per incloure Can Quitèria

Tots els grups han votat a favor d’una modificació del contracte de manteniment de les portes automàtiques dels edificis municipals amb l’objectiu d’incorporar la porta de la masia de Can Quitèria, amb un cost de gairebé 320 euros (IVA inclòs) a l’any.

Modificació del contracte d’assessorament jurídic en temes d’estrangeria

Davant l’increment de demandes del servei d’assessorament jurídic en temes d’estrangeria, els tres partits de govern i Junts votat a favor d’ampliar el contracte en 5.130 euros fins a la seva finalització, un 10% del cost contractat inicialment. Es tracta d’un increment que s’ha produït durant l’estat d’alarma.

Aixecament de dos contractes suspesos per la COVID-19

Tots els grups han votat a favor de determinar la suspensió i el seu posterior aixecament del contracte de l’explotació agropecuària de la finca de Can Monmany, a Valldoreix, amb la cooperativa l’Ortiga. També han votat a favor d’aixecar la suspensió parcial del contracte d’assistència domiciliària. Tots dos contractes havien estat afectats per la COVID-19.

Ratificat el decret d’alcaldia per esborrar el vial entre l’avinguda Can Volpelleres i l’avinguda Rius i Taulet i, si s’escau, obrir un contenciós-administratiu per aconseguir-ho

El govern i Junts per Sant Cugat han votat a favor de la ratificació d’un decret d’alcaldia amb les argumentacions tècniques per les quals el Ple de novembre del 2018 va iniciar els tràmits per esborrar una reserva viària no executada que hi ha prevista entre l’avinguda Can Volpelleres i Rius i Taulet. Aquest punt es va aixecar a la comissió d’Urbanisme per tal que fos aprovada definitivament però aquesta va respondre l’Ajuntament amb una suspensió del tràmit i amb una petició per modificar l’ordenació proposada i la delimitació de l’àmbit d’actuació. Es tracta d’un vial que havia de permetre tancar una de les anelles de mobilitat. El decret d’alcaldia és un informe tècnic urbanística que respon a les consideracions emeses per la comissió per demanar que es faci l’aprovació definitiva. De fet, té forma de requeriment previ davant la possible obertura d’una via contenciosa-administrativa.

Avança el procés judicial per les zones verdes de la Floresta i Valldoreix

El govern i Junts han votat a favor de designar la defensa lletrada de l’Ajuntament en el contenciós-administratiu obert per la propietat de la Masia Rosàs per aconseguir la expropiació de diverses zones verdes de la seva propietat a la Floresta i Valldoreix. Es tracta d’un moviment que el govern anterior va intentar evitar amb una modificació urbanística tot i el desacord de la propietat. Un afer que va marcar el final del mandat passat i que ara ha arribat als tribunals.

Conveni amb Catalonia Sacra per a la promoció del Monestir

Tots els grups han votat a favor del conveni entre l’Ajuntament i Catalonia Sacra, el projecte de 10 bisbats de Catalunya per dinamitzar el patrimoni cultural de l’Església catòlica. L’objectiu és aconseguir més visibilització pública del Monestir. La xarxa farà reunions periòdiques per planificar la feina, ampliarà la comunicació de les accions que ofereixin les esglésies, incentivarà nous productes turístics i farà suport a les esglésies per millorar l’atenció al visitant. L’Ajuntament, que aportarà una quota anual de 100 euros, es compromet a assumir despeses de promoció i comunicació, aportar material i tenir un responsable que faci d’enllaç, entre d’altres. Pots veure el conveni complet aquí.

Cessió de l’espai per als mòduls de la Mirada

Els tres grups del govern han ratificat el decret d’alcaldia pel qual l’Ajuntament cedia els terrenys del parc del Patufet on s’han instal·lat els mòduls de l’escola la Mirada. Junts i Ciutadans s’hi han abstingut.

Suspensió del contracte del servei de menjador a les escoles bressol

Tots els grups han votat a favor de la suspensió del contracte del servei de menjador de les escoles bressol demanat per la pròpia empresa davant la situació generada per la COVID-19.

Conveni amb la UAB per a la realització de pràctiques acadèmiques externes

Tots els grups han votat a favor del conveni entre l’Ajuntament i la Universitat Autònoma per a la realització de pràctiques externes i el còmput dels crèdits. Pots veure el conveni complet aquí.

Sant Cugat participa en la constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

Els tres grups del govern i Junts per Sant Cugat han votat a favor de la constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública, de la qual l’Ajuntament de Sant Cugat és un dels promotors. Aquesta entitat té l’objectiu d’avançar cap a un marc d’energia en mans públiques, el que, a diferència de l’aigua, té el repte també de nacionalitzar o municipalitzar la xarxa d’abastament que majoritàriament està en mans privades. Tot i que la constitució formalment es tramita ara, la tinenta d’alcaldia de Transparència, Lourdes Llorente, defensa que ja s’han fet passes de la mà dels equips tècnics municipals dels diferents pobles i ciutats adherits. La quota suposa una despesa de 6.556,62 euros anuals. Pots veure els estatuts de l’entitat a continuació. Ciutadans ha optat per l’abstenció.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article