L’oposició rebaixa la dedicació del president Puig al 75%

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

CONRTACRÒNICA.L’informe de la Diputació sobre la compatibilitat laboral del president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha estat el detonant del canvi de retribució i dedicació de la màxima figura política de l’administració de la vila. ERC-MES, CUP-PC i PSC han presentat una moció d’urgència al Ple ordinari de setembre per tal de canviar la dedicació al president, una resolució que ha acabat aprovada amb el vot favorable de tota l’oposició i el contrari del govern.

La majoria del Ple ha permès que Puig passi del 90% de dedicació i una retribució de 39.339 euros bruts anuals a un 75% i 32.555,41 euros bruts anuals. Es tracta d’una decisió pactada pels grups d’esquerres abans de la sessió plenària però portada com a moció d’urgència, no donant marge de maniobra al govern per negociar per separat amb cap de les forces de l’oposició per evitar-ho.

Segons Puig, la rebaixa és una mostra que l’oposició ataca la persona i no la figura de president en sí: “Vostès decideixen la meva implicació, dedicació i retribució. Ho trobo fora de lloc perquè el meu càrrec és conseqüència d’un resultat electoral i, a més, quan vam rebre l’informe vostès no van dir res a la Junta de Portaveus. Ho considero de baix nivell”.

Davant la indignació de Puig, els grups proposants no han dubtat ni un moment en mantenir la proposta, que inicialment també preveia concedir-li la compatibilitat laboral però, tenint en compte que ja va estar aprovada al juliol del 2019 i que ni l’informe de la secretària-interventora de l’EMD ni del de la Diputació són d’obligat compliment, han acabat retirant aquest segon punt. Era la forma d’evitar que el president s’hagués d’absentar en la votació de mitja moció.

Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC, ha fet l’argumentació de la moció després que Lluc Cahís, vocal d’ERC-MES, n’hagi argumentat la urgència. El vocal cupaire ha explicat que el tracte humà entre el govern i l’oposició és correcte i ha dit que en la Junta de Portaveus no es va encetar el debat perquè els partits proposants havien de debatre l’informe de la Diputació a les seves assemblees.

El primer informe de la secretària-interventora posava en dubte la compatibilitat laboral i proposava que l’empresa de Puig, Instal·lacions Josep Puig SL, no pogués actuar a Valldoreix. El de la Diputació diu que es podia mantenir la compatibilitat però que el president havia de delegar l’atorgament de llicències urbanístiques, o com a mínim absentar-se de les reunions en què es debaten les que afecten a la seva empresa; una decisió que el govern encara no ha comunicat.

Però la proposta que ha acabat suposant la rebaixa de la dedicació del president va més enllà: “La figura de la presidència té la retribució més alta i, tanmateix, és la que reuneix menys àrees de govern: seguretat (que no és competència de l’EMD), urbanisme i serveis urbans”. Puig s’ha defensat dient que, malgrat tenir només algunes àrees, la responsabilitat del president és sobre totes però no ha aconseguit convèncer la resta de grups perquè no li canviessin la retribució i la dedicació.

Tot i que els proposants han dit que la decisió sobre la compatibilitat respecta l’informe de la secretària-interventora, la decisió de facto suposa escoltar una de les peticions realitzades pel de la Diputació: esclarir si la dedicació de Puig era exclusiva o parcial havent de renunciar al 90% i escollir entre el 100% (exclusiva) o 75%, 50% o 25%. Es tanca així, almenys de moment, un debat que havia quedat obert des que al juliol del 2019 s’havia aprovat la compatibilitat i la retribució de Puig, almenys fins que la Diputació entregués l’informe que ha sacsejat el Ple de setembre a l’EMD.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article