Acord de col·laboració entre UESC i Dinamiks per promoure el bàsquet entre els infants amb TEA

per Miquel Margalef

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge cedida per Localpress 

Potenciar les metodologies esportives i les tècniques més eficients per ensenyar bàsquet a nens que tenen un Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA). Aquest és el principal objectiu que ha sorgit després de l’acord de col·laboració entre la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) i l’empresa Dinamiks. L’entesa entre les dues organitzacions s’emmarca en el projecte SPORTEA que impulsa l’empresa i que vol ajudar al desenvolupament de les persones amb TEA utilitzant l’esport com a eina fonamental.

Dinamiks ja té experiència en realitzar suport per aquells nens que tenen TEA. De fet, l’acord amb la UESC el que fa és ampliar l’oferta actual que de moment només es basava en l’esport de BTT. Amb la nova signatura que uneix les dues organitzacions a més de la bici, ara qui ho necessiti també podrà utilitzar el programa per promoure la pràctica del bàsquet. “És molt positiu l’acord ja que ajudarem a persones desafavorides a poder gaudir de l’esport”, ha explicat Oriol Antràs, Coordinador de l’Àrea Social de la UESC. El mateix Antràs ha volgut recalcar que ja porten molts anys impulsant projectes socials i el nou conveni reforça la idea: “És un pas més que serveix per reforçar el teixit social del club”.

Del conveni, la UESC assumeix l’assessorament tècnic esportiu, la supervisió del desenvolupament tècnic de l'activitat, la redacció de noves tècniques d’aprenentatge i els recursos materials per fer l’activitat. També aportarà un director de l’activitat, un coordinador esportiu i un tècnic esportiu. El projecte estarà capitanejat per 4 persones, entre les quals hi ha l’Oriol Antràs i la Raquel Pèrez de la UESC i s’encarregaran de preparar la fase d’adaptació dels nens a la part més tècnica del bàsquet. “Agafarem la base més tècnica del bàsquet i la desossarem amb l’objectiu d’apropar-la al nens amb TEA”, explica Antràs.

Per la seva part, Dinamiks facilitarà els recursos i tècniques per potenciar l’aprenentatge i els procediments de treball a la UESC, i també escollirà els infants que s’inscriuran al programa. A més, Dinamiks incorporarà un instructor d’activitat, un coordinador i un supervisor que serviran per completar l’equip de 4 persones.

La firma de l’acord hi van assistir el director de Dinamiks, Carlos A. Felipe i la presidenta de la UESC, Mònica Mateu. A l’acte també hi van assistir la tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer i el regidor d’Esports, Eloi Rovira.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article