L’Esbart guanya una beca pel seu projecte “Tants records”

per Patricia Cirera

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

18:10 de la tarda del divendres 12 de juny. L’autocar surt de la Rambla del Celler direcció Girona.

10 integrants de l’Esbart de Sant Cugat entre ballarins i membres de la junta va anar a recollir la beca Jaume Casademont que l’entitat ha guanyat i que farà servir pel seu nou espectacle “Tants records”, una barreja de dansa tradicional catalana i flamenc amb música en directe. “Cançons tradicionals catalanes que les hem transformat i donat un nou significat, volem que arribi a la gent d’ara i que sigui una renovació de la tradició”, explica Juank Busquets, gerent de l’Esbart i productor de l’espectacle.

Foto: elCugatenc

Tots anaven carregats d’il·lusió i energia, els nervis, dissimulats. Bé, potser els descarregaven cantant cançons durant tot el trajecte. En tot cas, ambient distès i festiu. També aprofitaven per preparar el discurs d’agraïment. A banda d’això, tots xerraven, reien, berenaven una mica, es feien fotos i tenien ganes d’arribar. Estaven contents i emocionats, i no era per menys. Un grup de joves molt simpàtics i agraïts que una redactora del diari els hi acompanyés.

L’Anna Casanova, ballarina de l’Esbart, també remarca el fet de ballar amb música en directe. Diu que és especial perquè es crea una diàleg que abans no existia.

Un cop arribats, arribats justos, tocava agafar posició en la sala del Palau de Congressos. L’acte de lliurament de les beques va estar presentat pel periodista Josep Maria Fonelleras. I la madrina va ser la nedadora de sincronitzada Ona Carbonell.

Hi havia beca per quatre categories: Menjar educant (8 beques), actívica (2), cultura popular (2) i Joves10 (6). En total, 18 beques que es van donar a persones i entitats de tota Catalunya i fins i tot, de Menorca.

L’Esbart va estar guardonat amb 2.500 euros en la categoria de cultura popular. Van pujar nou a sobre l’escenari. Era el grup més nombrós i van baixar per les escales pels dos costats de la grada. Anaven descalços. Van recollir la beca de la mà de la quarta tinent d’alcalde en funcions de Girona i responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones Isabel Moradas. Laia Martínez, coreògrafa i responsable del cos de dansa del grup va fer la mostra del ball d’homenatge que va coreografiar Joan Serra amb la música de Jaume Arnella.

Un cop acabada la cerimònia, pica-pica, xerrar, foto amb Ona Carbonell i després a sopar. Tot havia passat i s’havia de comentar les impressions.

Finalment, a les 12.15, l’autocar tornava a Sant Cugat. Hora d’arribada, 1:30 de la matinada.

L’Esbart farà una pre-estrena de “Tants records” el 28 de juny a la Festa Major, i després el 18 d’octubre el presentarà oficialment a la Fira Mediterrània de Manresa (inclòs en la beca).

Per suposat, esteu convidats/des a gaudir d’aquest esbart-jo.

 
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article