'Els tres últims refugis' de Jesús-Angel Prieto arriba a la cimera del clima de París

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Una de les imatges del curtmetratge. Foto: Captura d'Els tres últims refugis

 

El realitzador florestà, Jesús-Angel Prieto, projecta avui, 24 de novembre, a tres quarts de set de la tarda el seu curtmetratge Els tres últims refugis a París. Ho fa en el marc de l'ArtCOP21, l'agenda cultural del Paris Climat 2015 que arrenca a principis de desembre a la capital francesa.

 

La projecció forma part de l'acte Paris 2015. La dernière change pour éviter la catastrophe? (París 2015. La darrera oportunitat per evitar la catàstrofe?) a la sala L'Entrepôt. També es projecta el capítol de Latituds de TV3 2015: en Transició Climàticadel periodista Jordi Viladrell.

 

Posteriorment hi haurà un debat entre els dos autors i Bastien Alex, investigador a l'Institut de Relations Internationales et Stratégiques i especialista en els impactes geopolítics del canvi climàtic. L'encontre està organitzat per la Delegació del Govern de la Generalitat a França i Suïssa.

 

En el curtmetratge de Prieto s'explica la història de la darrera dona de la Terra. S'ambienta en el 2068 i és una barreja d'imatges amb una conversa d'aquesta amb un home. Tots dos han de viure a les muntanyes perquè la situació atmosfèrica a les antigues ciutats és insuportable per a l'ésser humà.

 

L'ArtCOP21

 

El 30 de novembre comença a París la Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic COP21. Està organitzada per la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC) i té com a objectiu arribar a un acord mundial per reduir les emissions de gasos d'efectes hivernacle dels països que hi participen.

 

De forma paral·lela a la cimera política, se celebra l'ArtCOP21. És l'agenda d'activitats de la conferència de l'ONU. Les activitats se centren a París tot i que n'hi ha arreu del món. A més, porten realitzant-se des del mes de setembre. Té tres grans objectius: canviar la situació climàtica, inspirar formes de fer-ho i fomentar la participació de la ciutadania.

 

En total hi ha previstes més de 260 activitats arreu del món. La més propera a Sant Cugat se celebra des del 18 de desembre fins el 3 de gener al CCCB, és el Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article