El Consell de Joves treballarà sobre les necessitats del jovent en la pandèmia
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Foto: Captura de la reunió
El Consell de Joves 13-16 del curs 2020-2021 s'ha constituït aquest dilluns. Com cada any, la regidoria de Joventut ha encomanat dues tasques sobre les qual els joves hauran de reflexionar durant l'any i també proposar accions per incidir-hi i transformar la ciutat. Enguany hauran de plantejar actuacions dirigides als joves en el marc de la pandèmia i explorar les necessitats que els ha ocasionat el confinament, la distància social, l'educació online, etc. Els alumnes també hauran de revisar el reglament de l'estructura del mateix Consell perquè sigui més efectiu i participatiu. A més, els joves han de proposar un tercer tema sobre el qual treballar, que es decidirà en els mesos vinents.
L'òrgan de participació juvenil està format per 22 alumnes d'11 instituts de Sant Cugat: l'Arnau Cadell, l'Angeleta Farrer, el Leonardo da Vinci, el Joaquima Pla i Farreras, el Pureza de María, el Thau, la Farga, el Viaró, l'Europa International School de Barcelona, l'Àgora Sant Cugat International School i el col·legi CreaNova. Tots els membres s'han mostrat agraïts per poder participar-hi i s'han nomenat dues noves vicepresidències, la tercera i la quarta, que ocuparan Helena Amat, de l'IES Leonardo da Vinci, i Artur Vidal, de l'IES Joaquima Pla i Farreras, que amb la lectura d'un manifest han transmès "les ganes i la il·lusió" que tenen de començar a treballar i ser portaveus dels joves de la ciutat.
Per la seva banda, la regidora de Joventut d'ERC-MES, Alba Gordó, i el de la CUP PC, Marco Simarro, han traslladat la voluntat de fer un canvi en el funcionament del Consell de Joves 13-16 per aconseguir que sigui el més participatiu possible. La regidora d'Educació, Pilar Gorina (PSC), ha afegit que l’objectiu del Consell és que els joves aprenguin a exercir el seu el dret a participar.
En la sessió de constitució del Consell, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha donat resposta a les demandes presentades pels joves del curs passat sobre l'oci alternatiu, l'emergència climàtica i la revisió d'ajudes institucionals en el procés d'emancipació.
Ingla ha lamentat que la pandèmia ha fet impossible l'organització de concerts, espectacles i activitats a l'aire lliure. Tot i que ha assegurat que una de les demandes més concretes del curs anterior, que se celebrés un concert del cantant egarenc Miki Nuñez, està prevista en la programació del Teatre-Auditori, tot i que encara no hi ha una data exacta.
En relació amb la sostenibilitat, Ingla ha donat importància a les petites accions quotidianes, que contribueixen a la preservació del medi ambient així com les activitats de consciència i sensibilització. Pel que fa a l'última tasca, la revisió d'ajudes institucionals en el procés d'emancipació, Ingla ha fet referència al servei d'orientació de l'Oficina Jove on les persones d’entre 12 i 29 anys es poden dirigir per rebre assessorament sobre les seves problemàtiques.
En la reunió també han participat membres de l'oposició. Aldo Ciprian, portaveu de Ciutadans, ha demanat als joves que tinguin "paciència, responsabilitat i solidaritat" en un curs marcat per la pandèmia. Eloi Rovira, representant de Junts per Sant Cugat, ha animat als estudiants a seguir treballant encara que sigui de manera digital.
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari