Punts del govern al Ple de novembre: negociació amb l’IMPSOL, ajuts COVID-19 i plans de joventut i infància

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Lali Puig

El Ple ordinari de novembre, celebrat de forma telemàtica, ha tingut diversos punts de govern, com ara la negociació per recuperar uns terrenys de l’IMPSOL, un increment del pressupost de les partides d’ajuts per a la COVID-19 així com les aprovacions inicials del pla d’infància i adolescència i el de joventut. Els expliquem en aquest recull. També pots consultar les mocions debatudes i la contracrònica de la sessió.

Promusa negocia la recuperaciódels terrenys de l’IMPSOL a la Floresta

Els tres grups de govern han votat a favor d’una modificació pressupostària que permet endeutar-se en 6 milions d’euros, transpassant-ne 2,1 per fer una ampliació de capital a Promusa. Junts s’hi ha abstingut i Ciutadans ha votat en contra. El govern diu que l’empresa pública d’habitatge negocia el retorn d’unes parcel·les que estaven conveniades amb l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), la majoria d’ells a la Floresta. D’aquesta manera, l’empresa municipal potser recuperarà la propietat i en pagarà la part corresponent, tancant així el conveni amb l’IMPSOL que va portar debat al 2018, quan en un primer moment els grups polítics van advertir de la venda del patrimoni tot i que posteriorment el govern va dir que es negociava una pròrroga del conveni.

El tripartit aposta per recuperar els terrenys tenint en compte que l’IMPSOL no està interessat en aquests per l’oposició veïnal a la construcció d’habitatges en una zona boscosa de la Foresta. Per això, segons va explicar el tinent d’alcaldia de Cohesió Territorial i Habitatge, Francesc Duch, s’estudiarà un canvi d’ubicació d’algunes de les parcel·les. El tinent d’alcaldia d’Hisenda, Pere Soler, va afegir que en cas que l’IMPSOL fes la promoció, aquesta només podria ser HPO de venda, una modalitat d’habitatge social descartada des del mandat anterior.

Per ara no concreten si es recuperaran tots o només alguns terrenys, el que se sabrà un cop acabin les negociacions. Junts per Sant Cugat ha preguntat el destí dels 3,9 milions que hores d’ara no aniran a ampliar el capital de Promusa. El govern ha respost que potser s’empren per recuperar els terrenys en funció de com acabi la negociació. L’ampliació de capital s’ha aprovat posteriorment amb el vot favorable del govern i Junts i el vot contrari de Ciutadans.

Més de 870.000 euros per compensar l’aturada del Teatre-Auditori, més 700.000 en mesures COVID-19 i més de 700.000 per al Patronat Municipal d’Educació, entre d’altres partides en una nova modificació pressupostària

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor de la 20a modificació pressupostària de l’any –que el govern espera que sigui la darrera–, entrada com a punt d’urgència al Ple. Es tracta d’una modificació amb conceptes múltiples, sent la partida més destacada la transferència de 877.124,70 euros del romanent de tresoreria a l’Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural (OAMCC) per la pèrdua de taquillatge del Teatre-Auditori en motiu de la COVID-19.

El segon bloc més destacat és l’ús de 600.000 euros del romanent per a nous ajuts al teixit empresarial i comercial pels efectes de la pandèmia i 111.362.09 euros en incentius al rendiment també vinculats a la crisi econòmica incrementada pel coronavirus.

El tercer gran bloc és el destí de 294.200 euros previstos com a ajuts a les famílies al Patronat Municipal d’Educació perquè sigui aquest qui s’encarregui d’aquests ajuts i 480.000 euros més provinents del romanent per a despesa ordinària del Patronat. Les partides referents als ajuts, explica la regidora d’Educació, Pilar Gorina, han de servir per subvencionar a les AFAs l’increment de monitors al temps de migdia per mantenir els grups bombolla, per pagar el reforç de neteja i per subvencionar monitors que acompanyin l’alumnat amb necessitats educatives especials, aquesta darrera una mesura que el tripartit pretén mantenir més enllà de la pandèmia.

La modificació incorpora altres partides com 307.341,58 euros provinents del romanent per liquidar l’any amb l’EMD de Valldoreix, la mobilització de 75.000 en ajuts a la infància i la família (provinents d’una baixa al Patronat), 56.000 per al conveni amb els Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (provinents de partides del mateix àmbit) i diverses partides referents als diners de lliure disposició dels Consells de Barri, entre d’altres. Pots veure la modificació completa aquí. Ciutadans s’hi ha abstingut.

Es prorroga el contracte de manteniment i reparació de la flota municipal de bicicletes

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor de la ratificació del decret d’alcaldia amb què s’ha aprovat la pròrroga del contracte de serveis de manteniment i reparació de la flota de bicicletes de l’Ajuntament. El servei es va adjudicat al 2017 a l’empresa Vaic Mobility per un preu de 5.616 euros (amb IVA) anuals per a un període de tres anys amb la possibilitat de dues pròrrogues d’un any. Aquesta és la primera de les pròrrogues i conserva el cost anual previst al principi del contracte. Ciutadans han votat en contra i ha demanat internalitzar el servei.

Aprovació inicial del Pla local d’infància i adolescència 2020-23

Tots els grups polítics han votat a favor de l’aprovació inicial del Pla local d’infància i adolescència 2020-23, un document que posa un marc a moltes de les accions que ja es realitzen en matèria d’innovació educativa, sensibilització sobre l’emergència climàtica, prevenció d’addiccions, accés a la cultura i suport digital, entre d’altres. S’emmarca en el reconeixement de Sant Cugat com a ciutat amiga de la infància per part d’UNICEF. Amb l’aprovació inicial s’obre un període d’exposició pública de 20 dies. Si durant aquest temps no es rep cap al·legació, passarà a aprovar-se de manera automàtica.

Vist i plau al projecte d’ampliació del carrer del Nard i a les expropiacions que se’n deriven

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor dels informes tècnics municipals que validen el projecte d’ampliació del carrer del Nard així com les expropiacions que se’n deriven aprovat al Ple de l’EMD de Valldoreix. Ciutadans s’hi ha abstingut.

Inici dels tràmits urbanístics per modificar l’accés a l’empresa Roche

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor de l’aprovació inicial d’una modificació del Pla General Metropolità (PGM) instada per l’empresa Roche al parc d’activitats econòmiques de Can Sant Joan. És un canvi petit que permetrà ampliar l’accés des de l’avinguda de la Generalitat. Ciutadans s’hi ha abstingut.

Ratificació del conveni per delimitar les parcel·les del Complex Esportiu de Mira-sol

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor de la ratificació del conveni entre l’Ajuntament i el Departament d’Educació en què es delimiten les parcel·les i es regula l’ús compartit de les pistes esportives de l’escola Catalunya; una petició que neix de la petició de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona. És el pas previ a l’aprovació del text refós demanat per la comissió. En aquest es fixa que l’Ajuntament assumeix el cost de les tanques de separació entre el centre educatiu i el Complex Esportiu i és el garant de l’ús preferent de les pistes per a l’escola. Ciutadans s’hi ha abstingut.

Aprovació inicial del Pla local de Joventut 2020-23

ERC-MES, PSC, Ciutadans i CUP-PC han votat a favor de l’aprovació inicial del Pla local de Joventut 2020-23, un document que contempla 52 accions distribuïdes en cinc eixos: oci, cohesió social i relacions saludables; feminisme i igualtat; formació i transició al món laboral; esperit i pensament crític, i participació i comunicació. El vam explicar en detall a aquesta notícia. L’aprovació obre un període d’exposició pública de 20 dies. Si durant aquest temps no rep cap al·legació, s’aprovarà automàticament. Junts per Sant Cugat s’hi ha abstingut.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article