El veïnat de l’avinguda Baixador demana conèixer el projecte d’urbanització a l’Audiència pública de l’EMD

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

En format telemàtic, l’Associació de Veïns de l’avinguda Baixador ha participat a l’Audiència pública posterior al Ple de novembre de l’EMD de Valldoreix amb la presentació d’un escrit del seu president, Sergi López. En aquest, més enllà de desmarcar-se de l’intercanvi de cartes entre l’Ajuntament i el Departament de Territori i Sostenibilitat arran de la seva petició d’intermediació del conseller, demanen que el projecte d’urbanització del carrer deixi de ser un “secret d’estat”.

El veïnat del Baixador demana a l’Ajuntament i a l’EMD conèixer el projecte i les contribucions especials que se’n deriven. Alhora, demanen novament l’aplicació de les solucions transitòries compromeses per reduir el trànsit i els abocaments. També insten el govern valldoreixenc a flexibilitzar l’atorgament de llicències i posar una banda de rodadura sobre el carrer si el projecte no es pot executar en breus.

El president, Josep Puig, ha dit que es treballa en el projecte i que esperen que l’Ajuntament convoqui una reunió per saber les contribucions especials. Tant Lluc Cahís (ERC-MES) com Susanna Casta (PSC) diuen que la responsabilitat d’aquesta reunió és de l’EMD i que, per tant, ha de ser el president qui la convoqui. Puig es defensa dient que ell ho ha intentat però no se’n surt i que les afirmacions dels seus companys de plenari no són certes.

Més enllà de l’estira i arronsa polític, Puig assegura que s’implementaran les mesures provisionals aprovades al Ple de juliol amb accions com la senyalització i instal·lació d’il·luminació i d’elements per dificultar la circulació. També assegura que ja s’ha instal·lat un radar i que estan sorpresos perquè han detectat poc trànsit i pocs vehicles que excedeixen el límit establert.

Transparència, seguretat i 5G, els altres temes de l’Audiència

El torn obert a la ciutadania ha començat amb una bateria de preguntes de l’expresident Francesc Cardoner, que demana ajustar el termini de presentació de preguntes mentre l’Audiència sigui telemàtica, penjar un informe complet de l’avaluació del pressupost participatiu al portal de transparència, completar i organitzar aquest portal i saber per què a la convocatòria de subvencions esportives es demana la relació de jugadors. També ha preguntat quan es farà la consulta pública sobre el nou reglament de participació ciutadana.

Elena Degollada, vocal de participació, ha dit que, en quant a les preguntes de l’Audiència Pública, que es deixa un dia de marge per poder preparar la resposta, que ja hi ha un document d’avaluació dels pressupostos participatius –que ell diu que no compleix el mínim exigible per llei– i que la consulta pública del reglament es farà tan bon punt s’acabi de treballar internament entre el govern i l’oposició. El vocal de comunicació, Bernat Gisbert, ha dit que el portal de transparència compleix la llei i que la subvenció esportiva no demana dades personals sinó el nombre d’equips i jugadors.

Consol Marco, una veïna de la vila, ha demanat la creació d’un pla estratègic per evitar un repunt dels robatoris quan acabin les restriccions per la pandèmia. El president ha fet un missatge a la tranquil·litat tot dient que no s’ha de magnificar el problema i que l’autoprotecció és clau. Lluc Cahís (ERC-MES9, acollint-se a algunes de les afirmacions de la veïna, ha dit que s’ha fet alarmisme, mentre Anna Cano (Ciutadans) i Susanna Casta (PSC) han dit que Valldoreix ha tingut problemes greus de seguretat tot i que, segons la socialista, s’ha d’evitar alarmar la població.

Finalment, la veïna Cristina Coll ha preguntat si està previst implantar la tecnologia 5G a Valldoreix i si l’EMD hi posarà algun impediment tot dient que és una tecnologia nociva per a la salut. El president ha respost en nom del tècnic de l’àrea dient que hores d’ara cap companyia ha demanat la instal·lació de cap antena d’aquesta tecnologia però que, en qualsevol cas, és un procediment reglat per normes superiors al qual l’EMD no es pot oposar.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article