Mobilització d'Arran per dir prou a “una vida precària i de misèria”

per Clara Ontañón

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Clara Ontañón

La precarietat de la joventut agreujada per la crisi sanitària ha centrat la manifestació que han convocat els col·lectius Arran i l'Esquerra Independentista aquest dijous a la plaça del Doctor Galtés. La marxa ha transcorregut pel carrer Santiago Rossinyol fins a la plaça de l'U d'Octubre on membres de la CUP Sant Cugat també havien convocat una concentració per unir-se a la reivindicació.

La marxa ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema "Les joves diem prou: prenem els carrers" darrere de la qual una seixantena de persones han proclamat consignes anticapitalistes i de reivindicació de la classe obrera i han encès bengales de colors. Una vegada han arribats a la plaça U d'Octubre, els manifestants han desplegat un conjunt de pancartes en referència a l'habitatge, les desigualtats socials i a la campanya "Una altra manera de viure!", promoguda per l'Esquerra Independentista, una espai polític que aglutina la CUP, Endavant, Arran, la COS, el SEPC i Alerta Solidària, als Països Catalans.

"Tot i que amb la crisi actual aquesta situació s'ha vist accentuada les joves fa molts anys que sabem que si tot no canvia, tindrem vides de precarietat i misèria", ha llegit del manifest Laura Luque, membre d'Arran, i ha continuat: "Estem fartes de pagar les conseqüències de la crisi del capitalisme". El text també ha fet referència a altres protestes on el col·lectiu ha participat com el tancament de Caus i Esplais i el desallotjament de la Casa Buenos Aires.

Els joves d'Arran creuen que la seva lluita és més important ara que mai: "En un moment en què el desànim marca el dia hem de sortir al carrer a defensar els drets de tothom i una vida digna", ha explicat una altra membre d'Arran, Alba Guerrero, que a més ha fet referència a la crisi financera del 2008: "Com pot ser que tingui 19 anys i hagi viscut dues crisis econòmiques? Està clar que alguna cosa s'ha de canviar".

Patrícia Gotarda, membre d'Esquerra Independentista, ha explicat que la campanya "Una altra manera de viure!" va sorgir al juliol en el marc de la pandèmia i té l’objectiu de donar una resposta a “les mancances del sistema que posa el capital per davant de la vida". També ha llegit un manifest on ha fet una crida per "abandonar el capitalisme i la seva lògica d'acumulació insostenible".

El moviment polític proposa mesures concretes "per millorar la vida de les persones de la classe treballadora del país”, entre elles, expropiar habitatges buits i de grans tenidors, posar sota el control públic els sectors estratègics i el tancament dels CIEs. Però Gotarda ha emfatitzat: “És necessari anar més enllà i trencar amb el sistema capitalista i patriarcal”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article