El Comitè Local de Demòcrates neix amb 65 voluntaris al darrera

per Miquel Margalef

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Demòcrates de Catalunya de Sant Cugat va presentar el comitè local que estarà format per 15 membres entre els quals destaca Lluís Fernàndez i Rosa Peris que seran els portaveus i Carles Brugarolas i Joan Recasens que també formen part del Comitè Nacional. Més d’un 40% del comitè està format per gent que no ha militat mai en cap partit polític, si bé una gran part actual està format per ex militants d’Unió.

Els auto definits partit del segle XXI, tenen com a objectiu fer política local a través de l’anomenada nova política. Aquesta modalitat l’entenen a través del treball per la ciutadania, llistes obertes, limitació de mandats i transparència. Demòcrates entén que la figura de militant ja no té sentit i la base del partit està format per voluntaris. “Ara mateix no tenim comptabilitzat el resultat total perquè no hem pogut actualitzar les dades, però  la base social a Sant Cugat ronda els 65 voluntaris”, argumentava Lluís Fernàndez en la presentació al claustre del Monestir.

El funcionament diari del partit en els afers locals de Sant Cugat es basarà en l’aparició de diverses causes. “Els voluntaris del partit ens agruparem de manera transversal per treballar en les diverses causes que existeixen actualment i que aniran apareixent al llarg del temps”, explicava Rosa Peris. Les anomenades causes les entenen com les necessitats reals dels santcugatencs i que estaran tractades pels voluntaris i pels implicats de manera més directa per saber exactament les necessitats.

“La causa que ens uneix a tots els Demòcrates, no només de Sant Cugat sinó de tota Catalunya, és que volem la independència de Catalunya”, indicava convençut Lluís Fernàndez. Eixamplar la massa social independentista depèn d’explicar les dades de ser independents ja que creuen que així els dubtosos es convencerien. Fernàndez està convençut que la Generalitat ha de tenir la capacitat de recaptar els propis impostos  per “no haver d’impulsar unes retallades que llastimosament el Govern ha de dur a terme”.

L’espai electoral que tenen com a objectiu ocupar és la centralitat des de la socialdemocràcia, democratacristiana i que fuig dels extrems. “Tenim un gran espai electoral però encara no sabem si ens presentaren sols o no a nivell local, som un partit sobirà i farem el que decideixin els voluntaris”, argumentava Fernàndez.

L’estructura interna a nivell català 

En només 3 mesos, Demòcrates de Catalunya ja s’ha constituït a nivell Nacional. El passat 7 de novembre es va formar el Comitè Nacional amb Carles Brugarolas i Joan Recasens com a membres santcugatencs. L’estructura de partit es vol consolidar amb la celebració de l’Assemblea Comarcal on s’escollirà el Comitè Comarcal. Un cop aconseguida aquesta figura es donarà pas amb el Comitè Regional, que estarà format pel Vallès Occidental i Oriental, Maresme, Baix Llobregat i part del Barcelonès.   

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article