Pol Moragas: “La cúpula d'Unió hauria de dimitir”

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge: Jordi Pascual.

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) va emetre abans-d'ahir un comunicat demanant la dissolució de la federació arrel dels resultats de la consulta d'Unió sobre el seu full de ruta envers la independència de Catalunya. Al comunicat s'anunciava que, veient la diferència de plantejament entre Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC), les dues formacions s'haurien de separar. També s'anunciava que per coherència el secretari general de la JNC, Sergi Miquel, no participarà a les properes Comissions Executives Nacionals de Federació a no ser que es tracti la dissolució d'aquesta.

 

Pol Moragas, president local de la JNC, assegura que “ha guanyat el sector Duran” tot i que amb resultats molt justos. Amb una participació del 64'8% arreu de Catalunya el “sí” s'ha imposat amb un 50'9% dels vots mentre que el “no”, opció defensada pels sectors independentistes i més pròxims al plantejament de CDC, s'ha quedat en un 46'19%. “Respectem els resultats d'Unió però si el full de ruta dels dos partits és diferent no té sentit que anem junts”.

A Sant Cugat existeixen també aquests dos sectors i es va evidenciar abans d'ahir, mentre es coneixien els resultats de la consulta, a les xarxes socials. Cristina Paraira, actual presidenta d'UDC a Sant Cugat, no va dir res al respecte i solament va repiular un missatge del vicepresident, Xavier Cortés, on assegurava que, com a president de mesa no havia hagut tupinada.

 

Carles Brugarolas, en canvi, menys pròxim al sector de Duran, celebrava la victòria del “no” al Vallès Occidental per un 60'4% i criticava el plantejament de la pregunta i de la campanya.

 

Moragas coincideix amb Brugarolas, “la pregunta no aclareix res”, i considera que un independentista podria haver votat tant sí com no. Per això, tot i acceptar el resultat, creu que la cúpula d'Unió hauria de dimitir.

Sense efectes sobre el govern municipal

Aquest cap de setmana Mercè Conesa va ser investida alcaldessa de la ciutat amb un equip de govern format tant per representant de CDC com d'UCD. Moragas, però, creu que si les peticions de la JNC es complissin, no afectarien al govern municipal ja que CiU es va presentar en un programa que defensava un model de ciutat. La consulta a Unió, en clau nacional, no hauria d'afectar a la política local.

De la mateixa manera considera que les peticions de la JNC no han de tenir un efecte sobre les eleccions del setembre. “El 27S no té per què canviar”. Considera que Artur Mas ha emprés un camí cap a l'estat propi i que si UCD no comparteix el full de ruta el més honrat és desvincular-s'hi. Si bé, no caldria avançar la data de les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article